Permanente registratie voor kiezers buiten Nederland

Woont u niet in Nederland? En wilt u bij verkiezingen en referenda vanuit het buitenland stemmen? Registreer uzelf dan eenmalig. De documenten waarmee u kunt stemmen, krijgt u bij iedere verkiezing van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, Europees Parlement en raadgevend referenda automatisch per post. Opnieuw registreren voor elke verkiezing is niet nodig.

Permanent registreren

U registreert zich eenvoudig met het formulier.

Registreer u permanent als kiezer buiten Nederland

U krijgt per e-mail een bevestiging als de gemeente uw registratieverzoek heeft ontvangen. U krijgt een bevestiging van opname in het permanente register als de gemeente uw verzoek heeft verwerkt.

Voorwaarden voor registratie

Voor registratie als kiezer buiten Nederland gelden de volgende voorwaarden:

• U woont buiten Nederland en u staat niet meer ingeschreven in een Nederlandse gemeente.
  • U heeft op het moment van de aanvraag de Nederlandse nationaliteit.
  • Uw kiesrecht is niet afgenomen.
  • U bent op het moment van de aanvraag 17 jaar of ouder. U kunt pas meedoen aan verkiezingen als u 18 jaar of ouder bent.

Stemmen als kiezer buiten Nederland

Bent u geregistreerd? Dan krijgt u voor iedere verkiezing automatisch uw briefstembewijs en retourenveloppen toegestuurd per post. Het stembiljet krijgt u per e-mail. Wilt u uw stembiljet toch per post krijgen? Geef dit aan op het registratieformulier.

Als de kandidatenlijst is vastgesteld, krijgt u het stembiljet per e-mail verstuurd. U kunt dit stembiljet zelf printen en invullen. Stuur het stembiljet daarna samen met het briefstembewijs en een kopie van uw Nederlandse paspoort of identiteitskaart op naar het adres van het briefstembureau op de retourenvelop.

Houd uw adres actueel

Verhuist u naar een ander adres in het buitenland? Geef dit dan door aan de gemeente Den Haag.

Bekijk de video over permanente registratie voor kiezers in het buitenland.

Permanente Registratie Kiezers Buiten Nederland op het YouTube-kanaal van de gemeente Den Haag

Vragen

Heeft u nog vragen? Neem contact op via e-mail met kbn.verkiezingen@denhaag.nl of bel met +31 70 353 4400. U kunt bellen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur (Nederlandse tijd).

Gepubliceerd: 31 januari 2018Laatste wijziging: 4 juni 2018