Kiezers buiten Nederland: Stemmen met een kiezerspas

Bent u geregistreerd als kiezer buiten Nederland? En bent u op de dag van de verkiezing in een Nederlandse gemeente en wilt u daar graag stemmen? Dit kan met een kiezerspas bij een stembureau in Nederland of in Bonaire, Sint Eustatius of Saba.

Wat is een kiezerspas?

Met de kiezerspas stemt u zelf in een Nederlands stembureau. Bijvoorbeeld als u in de grensstreek woont of als u op een verkiezingsdag in Nederland bent. Een kiezerspas is maar voor 1 verkiezing geldig. Heeft u bij een volgende verkiezing weer een kiezerspas nodig? Dan moet u er opnieuw een aanvragen.

U kunt tot en met 3 februari 2021 een kiezerspas voor de Tweede Kamerverkiezing van 17 maart 2021 aanvragen.

Kiezerspas aanvragen

1. Zorg dat u bent geregistreerd als kiezer buiten Nederland.
  2. Vul het formulier ‘Kiezerspas voor kiezers buiten Nederland aanvragen’ in en print het uit:
    Vraag kiezerspas aan
  3. Onderteken het ingevulde formulier.
  4. Scan het ondertekende formulier of maak er een foto van.
  5. Maak een kopie van uw geldige identiteitsdocument of maak er een foto van.
  6. Maak de aanvraag dan definitief door het ondertekende formulier en de kopie van uw identiteitsdocument te uploaden of per post te versturen naar de gemeente. Als u het formulier heeft verstuurd, ontvangt u uitleg over welke link u moet gebruiken en hoe het uploaden precies werkt.
  7. Uw kiezerspas wordt naar het adres gestuurd dat u heeft opgegeven. Met de kiezerspas kunt u overal in Nederland stemmen. Ook op Bonaire, Sint Eustatius of Saba.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem contact op met de afdeling Verkiezingen van de gemeente Den Haag.

Zie video Zo werkt stemmen met een kiezerspas voor kiezers buiten Nederland
Zie ook Kiezers buiten Nederland

Gepubliceerd: 6 oktober 2020Laatste wijziging: 20 november 2020