Kiezers buiten Nederland: Stemmen in Nederland met een kiezerspas

Woont u in het buitenland? En bent u op de dag van een Tweede Kamerverkiezing of referendum in een Nederlandse gemeente en wilt u daar graag stemmen? Dit kan met een kiezerspas bij een stembureau in Nederland of in Bonaire, Sint Eustatius of Saba.

Wat is een kiezerspas?

Met de kiezerspas stemt u zelf in een Nederlands stembureau. Bijvoorbeeld als u in de grensstreek woont of als u op een verkiezingsdag in Nederland bent.

Stemmen met kiezerspas voor het raadgevend referendum

Wilt u stemmen met een kiezerspas bij het raadgevend referendum over de nieuwe Wet op De inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv)? Zorg dat de aanvraag uiterlijk 7 februari 2018 om 23.59 uur Nederlandse tijd bij de gemeente binnen is.

Kiezerspas aanvragen

Verzoek aanvraag kiezerspas

Zo vraagt u een kiezerspas aan.

• Uw kiezerspas wordt naar het door u opgegeven adres verzonden. Met de kiezerspas kunt u overal in Nederland stemmen. Ook in Bonaire, St. Eustatius of Saba

Uw kiezerspas wordt op 12 februari 2018 verzonden.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem contact op via e-mail met kbn.verkiezingen@denhaag.nl of bel met +31 70 353 4400. U kunt bellen van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur (Nederlandse tijd).

Gepubliceerd: 3 mei 2017Laatste wijziging: 29 november 2017