Kiezers buiten Nederland: Stemmen in Nederland met een kiezerspas

Bent u geregistreerd als kiezer buiten Nederland? En bent u op de dag van de verkiezing in een Nederlandse gemeente en wilt u daar graag stemmen? Dit kan met een kiezerspas bij een stembureau in Nederland of in Bonaire, Sint Eustatius of Saba.

Wat is een kiezerspas?

Met de kiezerspas stemt u zelf in een Nederlands stembureau. Bijvoorbeeld als u in de grensstreek woont of als u op een verkiezingsdag in Nederland bent. Een kiezerspas is maar voor 1 verkiezing geldig. Heeft u bij een volgende verkiezing weer een kiezerspas nodig? Dan moet u er opnieuw een aanvragen.

Stemmen met kiezerspas bij de verkiezing van het Europees Parlement

U kunt geen kiezerspas meer aanvragen voor de Europees Parlementsverkiezing van 23 mei 2019. Als u een kiezerspas heeft aangevraagd, stuurt Unit verkiezingen van de gemeente Den Haag u een e-mail wanneer zij uw kiezerspas op de bus hebben gedaan.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem contact op met unit Verkiezingen van de gemeente Den Haag.

Zie ook Kiezers buiten Nederland

Gepubliceerd: 12 april 2019Laatste wijziging: 9 april 2019