Den Haag - Kiezers buiten Nederland: Stemmen in Nederland met een kiezerspas

Kiezers buiten Nederland: Stemmen in Nederland met een kiezerspas

Bent u geregistreerd als kiezer buiten Nederland? En bent u op de dag van de verkiezing in een Nederlandse gemeente en wilt u daar graag stemmen? Dit kan met een kiezerspas bij een stembureau in Nederland of in Bonaire, Sint Eustatius of Saba.

Wat is een kiezerspas?

Met de kiezerspas stemt u zelf in een Nederlands stembureau. Bijvoorbeeld als u in de grensstreek woont of als u op een verkiezingsdag in Nederland bent. Een kiezerspas is maar voor 1 verkiezing geldig. Heeft u bij een volgende verkiezing weer een kiezerspas nodig? Dan moet u er opnieuw een aanvragen.

Stemmen met kiezerspas bij de verkiezing van het Europees Parlement

Wilt u stemmen met een kiezerspas bij de verkiezing van het Europees Parlement op 23 mei 2019?

Een kiezerspas kan tot en met 11 april 2019 aangevraagd worden.

Vanaf eind maart verstuurt unit Verkiezingen van de gemeente Den Haag de kiezerspassen.

Kiezerspas aanvragen

Zo vraagt u een kiezerspas aan.

• Download het formulier

Vraag kiezerspas aan

• Uw kiezerspas wordt naar het door u opgegeven adres verzonden. Met de kiezerspas kunt u overal in Nederland stemmen. Ook in Bonaire, Sint Eustatius of Saba.
Om een kiezerspas aan te vragen moet u wel geregistreerd zijn als kiezer buiten Nederland.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem contact op met unit Verkiezingen van de gemeente Den Haag.

Zie ook Kiezers buiten Nederland

Gepubliceerd: 20 december 2018Laatste wijziging: 12 maart 2019