Den Haag - Kiezers buiten Nederland: Iemand machtigen om voor u te stemmen

Kiezers buiten Nederland: Iemand machtigen om voor u te stemmen

Bent u geregistreerd als kiezer buiten Nederland? En wilt u bij de verkiezing van het Europees Parlement iemand in Nederland, Bonaire, Sint Eustatius of Saba namens u laten stemmen? Geef die persoon dan een machtiging (volmacht).

Iemand anders machtigen kan een uitkomst zijn wanneer u in een land woont met minder betrouwbare of trage postbezorging. Want u wilt natuurlijk zeker weten dat uw stem op tijd binnen is. Om een volmacht aan te vragen moet u wel geregistreerd zijn als kiezer buiten Nederland.

Een volmacht kan tot en met 11 april 2019 aangevraagd worden. Na die datum verstuurt Unit Verkiezingen van de gemeente Den Haag uw document.

Iemand anders machtigen

1. Zorg dat u bent geregistreerd als kiezer buiten Nederland
  2. Vul het machtigingsformulier in en print het.
    Machtig iemand om voor u te stemmen
  3. Onderteken het formulier en stuur het samen met uw een kopie van uw geldige Nederlandse identiteitsdocument op naar de persoon die namens u gaat stemmen. Dit mag digitaal of per post.
  4. De persoon die voor u gaat stemmen, ondertekent dit formulier ook. Hij of zij stuurt dit samen met de kopie van uw Nederlands identiteitsdocument naar unit Verkiezingen van de gemeente Den Haag.
    Dit kan:
    - door het ondertekende formulier te printen en te uploaden
    - via e-mail naar kbn.verkiezingen@denhaag.nl
    - per post.
  5. Unit Verkiezingen verstuurt de volmacht per post naar degene die voor u gaat stemmen. Met dit volmachtbewijs kan hij of zij namens u stemmen. Hij of zij moet zich op de dag van de verkiezing in Nederland bij het stembureau identificeren.

Vraag aan de persoon die u wilt machtigen, of hij of zij ook is gemachtigd door andere personen. Een persoon mag maximaal namens 2 andere mensen stemmen. Daarnaast moet de gemachtigde ook zelf stemmen.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem contact op met Unit Verkiezingen van de gemeente Den Haag.

Gepubliceerd: 20 december 2018Laatste wijziging: 22 januari 2019