Kiezers buiten Nederland: Iemand machtigen om voor u te stemmen

Bent u geregistreerd als kiezer buiten Nederland? En wilt u bij de verkiezing van het Europees Parlement iemand in Nederland, Bonaire, Sint Eustatius of Saba namens u laten stemmen? Geef die persoon dan een machtiging (volmacht).

Iemand anders machtigen kan een uitkomst zijn wanneer u in een land woont met minder betrouwbare of trage postbezorging. Want u wilt natuurlijk zeker weten dat uw stem op tijd binnen is. Om een volmacht aan te vragen moet u wel geregistreerd zijn als kiezer buiten Nederland. Een volmacht is maar voor 1 verkiezing geldig. Heeft u bij een volgende verkiezing weer een volmacht nodig? Dan moet u er opnieuw een aanvragen.

U kunt geen volmacht meer aanvragen voor de Europees Parlementsverkiezing van 23 mei 2019. Als u een volmachtbewijs heeft aangevraagd, stuurt unit Verkiezingen van de gemeente Den Haag u een e-mail wanneer zij uw kiezerspas op de bus hebben gedaan.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem contact op met unit Verkiezingen van de gemeente Den Haag.

Zie ook Kiezers buiten Nederland

Gepubliceerd: 12 april 2019Laatste wijziging: 9 april 2019