Den Haag - Brexit en stemmen voor Europa

Brexit en stemmen voor Europa

Bij een referendum over het EU-lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk, koos een meerderheid van de Britse stemmers voor uittreden. Er is afgesproken dat het Verenigd Koninkrijk op 29 maart 2019 vertrekt uit de EU. Als dat gebeurt, kunt u als Nederlander in het Verenigd Koninkrijk toch uw stem uitbrengen bij de verkiezing van het Europees Parlement op 23 mei.

U stemt dan voor de Nederlandse kandidaten van het Europees Parlement. Daarvoor moet u wel geregistreerd staan als kiezer buiten Nederland. Uw verzoek moet uiterlijk 11 april 2019 zijn ontvangen door de gemeente Den Haag.

Vragen?

Bent u al geregistreerd als kiezer buiten Nederland? Dan heeft u wellicht al een e-mail gekregen met informatie over het stemproces. Heeft u niets ontvangen, of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met unit Verkiezingen van de gemeente Den Haag.

Zie ook Kiezers buiten Nederland

Gepubliceerd: 14 februari 2019Laatste wijziging: 14 februari 2019