Den Haag - De Haagse Brug verbindt Hagenaars en internationals

De Haagse Brug verbindt Hagenaars en internationals

Den Haag staat bekend als de internationale stad van vrede en recht. Dit komt door de vele internationale gerechtshoven, tribunalen en internationale en niet-gouvernementele organisaties, zoals het International Gerechtshof, de OPCW en het Internationaal Strafhof, die hier gevestigd zijn. Met de komst van deze organisaties is ook een internationale gemeenschap in de stad ontstaan. Het Haagse Brug-programma slaat bruggen tussen Hagenaars en internationals.

Er worden onder andere evenementen georganiseerd zoals wandelingen in de Haagse stadsdelen. Maar ook lezingen en bezoeken aan internationale organisaties om internationals en Hagenaars te verbinden en te informeren over het internationale karakter van Den Haag. Het programma ondersteunt daarnaast bestaande evenementen zoals de expatfair Feel @ Home in The Hague, de Dag van de Haagse Geschiedenis en the World in Your Classroom.

Rondleiding bij het Vredespaleis
Rondleiding bij het Vredespaleis

Haagse Internationale Open Dag

Een jaarlijks terugkerende evenement is de Haagse Internationale Open Dag. Deze wordt elk jaar rondom 21 september, de internationale dag van de vrede van de Verenigde Naties, georganiseerd. Tijdens de Open Dag openen diverse grote internationale organisaties hun deuren voor het grote publiek om zo te laten zien hoe ze dagelijks werken aan een betere wereld.

Meer Informatie

Wilt u meer weten over de evenementen die de Haagse Brug organiseert? Like dan onze Facebookpagina of volg ons op Twitter of Instagram.

Gepubliceerd: 15 augustus 2017Laatste wijziging: 18 januari 2019