75 jaar vrijheid in Den Haag

In 2019 en 2020 is het 75 jaar geleden dat Nederland werd bevrijd. Sindsdien leven we in vrijheid. Daarom zijn er in 2019 en 2020 in het hele land activiteiten. Ook Den Haag heeft een programma waaraan u kunt meedoen.

Mensen die op straat rennen en vrijheid vieren.

In Den Haag wonen ruim 180 verschillende nationaliteiten. Daarom vindt de gemeente het belangrijk om samen vrijheid te vieren. Zonder verschil in cultuur, geslacht of geloof.

Haags programma in 2020

Het grootste deel van het programma in Den Haag is van maart 2020 tot en met oktober 2020. Er worden dan verschillende herdenkingen, vieringen, lesprogramma’s en tentoonstellingen georganiseerd. Op www.75jaarvrijheiddenhaag.nl vindt u al deze activiteiten.

Activiteit aanmelden

Organiseert u een activiteit en wilt u deze aanmelden voor het overzicht op www.75jaarvrijheiddenhaag.nl? Of heeft u een vraag? Stuur dan een e-mail naar 75jaarvrijheid@denhaag.nl.

Voor plaatsing op de website van 75 jaar Vrijheid Den Haag moet uw activiteit aan de volgende voorwaarden voldoen:

De activiteit is publiekstoegankelijk
De activiteit is eenmalig te bezoeken
De activiteit heeft een relatie met:

• Herdenken
    • Vieren van de vrijheid
    • 75 jaar Verenigde Naties

Subsidie aanvragen

De gemeente heeft verschillende subsidies, die u voor uw activiteit kunt aanvragen. Uw activiteit moet dan wel aan de voorwaarden van de subsidie voldoen. De subsidies zijn:

Subsidie Culturele Projecten

Heeft uw activiteit te maken met kunst en cultuur? Dan kunt u mogelijk een Subsidie Culturele Projecten aanvragen. Een onafhankelijke adviescommissie beoordeelt uw aanvraag. Wilt u meer weten over deze subsidie? Kijk dan op de pagina Subsidie Culturele Projecten aanvragen.

Subsidie kleine publieksevenementen

Wilt u een klein evenement organiseren voor 75 jaar vrijheid Den Haag? En heeft dit evenement een positieve invloed op de economie en het imago van de stad? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een subsidie. Elk jaar zijn er 3 rondes en 3 indientermijnen. Lees meer over deze subsidie op de pagina Subsidie kleine publieksevenementen aanvragen.

Subsidie CultuurSchakel

CultuurSchakel ondersteunt namens de gemeente vrijwilligers(organisaties), verenigingen en stichtingen op het gebied van kunst en cultuur met verschillende subsidies. Organiseert u projecten of activiteiten in het kader van 75 jaar vrijheid? Dan zijn de presentatiesubsidie en de subsidie 'Geld voor je kunst!' misschien iets voor u. Kijk voor meer informatie over deze subsidies op de website van CultuurSchakel.

Overige subsidies

Buiten de gemeente zijn er verschillende organisaties die subsidies bieden voor 75 jaar vrijheid. Kijk op de websites voor de voorwaarden:

Extra subsidie beschikbaar voor lange termijn herdenken Tweede Wereldoorlog

Het ministerie van VWS heeft 15 miljoen extra beschikbaar gesteld voor de herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Projecten die op langere termijn de geschiedenis levend houden komen in aanmerking. Het Mondriaan Fonds is aangewezen door staatsecretaris Paul Blokhuis om het budget te verdelen.

Huisstijl en logo's downloaden

Organiseert u een activiteit voor 75 jaar vrijheid? Dan kunt u gebruik maken van de huisstijl van 75 jaar vrijheid in Den Haag. Download de huisstijlgids in pdf en de logo’s.

Huisstijl 75 jaar vrijheid in Den Haag (ZIP, 12 MB)
          Partnerbanner 75 jaar vrijheid

Meer informatie

Heeft u een vraag of wilt u meer weten? Stuur dan een e-mail naar 75jaarvrijheid@denhaag.nl.

Bekijk de bestuurlijke stukken over Vieren 75 jaar vrijheid in Den Haag in 2020 (RIS302552).

Gepubliceerd: 25 juni 2019Laatste wijziging: 18 november 2019