Den Haag - Wegwijzer Tweede Wereldoorlog

Wegwijzer Tweede Wereldoorlog

Wegwijzers zijn onderzoeksgidsen en belangrijke hulpmiddelen voor onderzoekers.

Veel onderzoekers komen met vragen over de Tweede Wereldoorlog in Den Haag bij het Haags Gemeentearchief, zoals ‘Waar vind ik informatie over de evacuatie van Scheveningen tijdens de Tweede Wereldoorlog? Wat gebeurde er in de Koninklijke Schouwburg tijdens de bezetting? Wat is er aan gegevens bewaard gebleven over de aanleg van de Atlantikwall? Wat hebben de puinduinen van Kijkduin met de oorlog te maken? Joodse kinderen moesten naar een school in de binnenstad. Is daarover informatie te vinden? Mijn school en mijn sportclub moesten op last van de Duitse bezetter verdwijnen. Heeft  het Haags Gemeentearchief hierover informatie?’.

Collecties

Het gemeentearchief bezit vele archieven en collecties met informatie over deze periode in de Haagse geschiedenis. Soms is deze informatie gemakkelijk te vinden, vaak ook blijkt de informatie verstopt in niet-geïnventariseerde of moeilijk toegankelijke archieven of collecties.

Wegwijzer

Voor deze wegwijzer zijn de archieven en de bibliotheek- en affichecollecties doorgenomen, met als resultaat: een uitgebreide Wegwijzer voor iedereen met vragen over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog in Den Haag. Download de Wegwijzer Tweede Wereldoorlog:

Wegwijzer Tweede Wereldoorlog (PDF, 1,4 MB)

Gepubliceerd: 14 november 2012Laatste wijziging: 29 mei 2017