Den Haag - Stamboomonderzoek op de studiezalen

Stamboomonderzoek op de studiezalen

Veel archiefstukken die informatie over personen bevatten zijn nog niet gedigitaliseerd. Deze archiefstukken kunt u alleen inzien op de studiezalen van het Haags Gemeentearchief.

Er zijn gegevens over personen uit Den Haag, Loosduinen en Scheveningen uit een periode van zo'n 350 jaar, van ongeveer 1600 tot ongeveer 1950. De meeste bevolkingsregisters en akten van de Burgerlijke Stand van Den Haag en Loosduinen zijn verfilmd. U kunt ze op de studiezaal op de begane grond inzien op microfiche, net als de doop-, trouw-, en begraafregisters (DTB-registers) van voor het jaar 1811. Voor het adres en de openingstijden: ga naar Studiezalen Haags Gemeentearchief.

Registers en akten uit Leidschendam, Voorburg, Veur en Stompwijk

Door de samenwerking met het Gemeentearchief Leidschendam-Voorburg zijn ook registers en akten uit Leidschendam, Voorburg, Veur en Stompwijk beschikbaar. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van gemeentearchief Leidschendam-Voorburg. Het inzien van originele archiefstukken uit Leidschendam-Voorburg kan alleen op afspraak. Stuur daarvoor een email naar Leidschendam-Voorburg@denhaag.nl.

Gegevens uit andere plaatsen

Gegevens uit andere steden en dorpen vindt u bij de betreffende gemeente, bij het Nationaal Archief, of bij het Centraal Bureau voor Genealogie in Den Haag.

Informatiebladen

Voor stamboomonderzoek op de studiezalen van het Haags Gemeentearchief zijn informatiebladen beschikbaar. Kijk hieronder voor de informatiebladen over de Haagse en Loosduinse bevolkingsregisters, akten van de Burgerlijke Stand en doop-, trouw-, en begraafregisters.

Informatieblad Bevolkingsregisters (PDF, 261,2 kB)
Informatieblad Burgerlijke Stand (PDF, 54 kB)
Informatieblad DTB-registers (PDF, 291,9 kB)

Gepubliceerd: 14 augustus 2014Laatste wijziging: 20 april 2017