Den Haag - Bibliotheek Haags Gemeentearchief

Bibliotheek Haags Gemeentearchief

In de bibliotheek van het Haags Gemeentearchief vindt u onder meer boeken, kranten, oude drukken, jaarboekjes van Die Haghe, raadsverslagen, handelingen en gemeenteverslagen.

Catalogi

 • Bekijk de Bibliotheekcatalogus.
  In de bibliotheekcatalogus vindt u onder meer de beschrijvingen van boeken, tijdschriften, handschriften, jaarverslagen, kranten, dagboeken, audiovisueel materiaal.
 • Bekijk de 'Oude Drukken'.
  Deze catalogus bevat onder meer de beschrijvingen van boeken, kranten, tijdschriften en pamfletten die gedrukt zijn vóór 1800.

Gedigitaliseerd bibliotheekmateriaal

De bibliotheek van het Haags Gemeentearchief bevat ook vele kranten die niet gedigitaliseerd zijn. Bekijk een overzicht van de voornaamste kranten:

Alfabetisch krantenoverzicht (PDF, 113,1 kB)
Chronologisch krantenoverzicht (PDF, 112,7 kB)
 • Bekijk de website 'Gedrukt Materiaal'.
  Deze website bevat de volgende gedigitaliseerde periodieken:

  • Jaarboekjes van de Geschiedkundige Vereniging Die Haghe 1889-2003. Ieder jaar geeft de vereniging een jaarboekje uit. Naast artikelen over de Haagse geschiedenis, bevat elk jaarboekje een verenigingsverslag, een In Memoriam van overleden Hagenaars, een kroniek en de vaste rubrieken archeologie, monumentenzorg, nieuwe archieven en nieuwe straatnamen.
  • Handelingen van de Haagse Gemeenteraad (raadsverslagen) 1851-2005. In de Handelingen van de Gemeenteraad is te vinden wat de Haagse raadsleden in de loop der tijd hebben besproken en besloten.
  • Haagse Gemeenteverslagen (jaarverslagen) 1851-1955. De gemeenteverslagen die sinds 1851 gepubliceerd worden, bevatten gedetailleerde gegevens over het reilen en zeilen van de gemeente en de gemeentelijke diensten.

Openingstijden

Kijk voor het adres en de openingstijden bij Studiezalen Haags Gemeentearchief.

Gepubliceerd: 14 februari 2018Laatste wijziging: 14 februari 2018