Beeldmateriaal van het Haags Gemeentearchief

Het Haags Gemeentearchief heeft een grote collectie afbeeldingen en bewegende beelden van Den Haag. Dit betreft foto's, films, video's, prenten, tekeningen, kaarten en affiches.

Veel beeldmateriaal is gedigitaliseerd en te zien op de onderstaande websites:

• Haagse Verenigingen: foto's en historische informatie over Haagse verenigingen. Op dit moment zijn dat voornamelijk sportverenigingen.

Wanneer de rechthebbende niet bekend is bij de gemeente, wordt de afbeelding niet in de Haagse beeldbank getoond. Die afbeeldingen kunt u niet bestellen of downloaden. Alle afbeeldingen zijn zonder beperkingen in te zien op de computers in de studiezaal van het Haags Gemeentearchief en in de Historische Informatiepunten (zie www.historischdenhaag.nl). in een aantal bibliotheken.

Het Haags Gemeentearchief zal proberen rechthebbenden te achterhalen, zodat meer afbeeldingen in de Haagse beeldbank te zien zullen zijn.

Zie ook de pagina Foto's bestellen

Gepubliceerd: 7 april 2017Laatste wijziging: 29 juni 2017