Den Haag - Beeldbank Haags Gemeentearchief

Beeldbank Haags Gemeentearchief

De Haagse Beeldbank bevat ruim 220.000 foto’s, prenten, tekeningen, affiches, kaarten en plattegronden. Deze hebben als onderwerp Den Haag, Loosduinen en Scheveningen.

Te zien in de Haagse Beeldbank

Als u in Den Haag woont of gewoond heeft, is de kans groot dat in de Beeldbank foto's of andere afbeeldingen van uw straat te vinden zijn. Er zijn ook portretten van markante Hagenaars uit heden en verleden en afbeeldingen van gebeurtenissen die in de stad hebben plaatsgevonden.

Voorbeelden

  • Een van de oudste foto's in de collectie is een zwart-witfoto van de Noordmolen aan de Zeestraat rond 1855. Deze molen werd in 1858 afgebroken. Bekijk deze foto op de website van de Haagse Beeldbank.
  • Op een kaart uit 1732 zijn de verdedigingswerken te zien die Prins Maurits wilde laten aanleggen. Deze werken zijn er, op de singels na, nooit gekomen. Deze kaart is te zien op haagsebeeldbank.nl.
  • De Beeldbank bevat affiches van de badplaats Scheveningen. Zie: website Haagse Beeldbank.
  • Op haagsebeeldbank.nl kunt u ook prenten bekijken van de Ridderzaal, waar in de 18e en 19e eeuw de trekking van de Staatsloterij plaatsvond.
  • De Haagse Beeldbank bevat daarnaast gedigitaliseerde fotoalbums van 1860 tot nu, die u kunt doorbladeren. Ga naar de gedigitaliseerde fotoalbums op haagsebeeldbank.nl/fotoalbums.

Veel kijkplezier op de Haagse Beeldbank!

een foto, plattegrond en poster uit het Haags Gemeentearchief

Haagse Zoekplaatjes

Van sommige foto's in onze collectie weten wij niet waar ze gemaakt zijn. Op de website Haagse Zoekplaatjes kunt u meehelpen bij het zoeken naar de juiste plek.

Gepubliceerd: 14 maart 2013Laatste wijziging: 26 maart 2018