Den Haag - Archieven

Archieven

Het Haags Gemeentearchief beheert ongeveer 1500 archieven van de gemeente Den Haag en van 'Haagse' verenigingen, bedrijven, families en personen. Deze archieven beslaan bij elkaar ongeveer 14 kilometer planklengte. Het oudste archiefstuk stamt uit 1313.

De meeste archiefstukken zijn per archief beschreven in een inventaris. De archiefinventarissen zijn gedigitaliseerd en online geplaatst. Kijk bij vrij zoeken in archiefinventarissen.

Archiefstukken inzien

  • Als u één of meer van de genoemde archiefstukken wilt inzien, dan kunt u daarvoor een bezoek brengen aan de studiezaal.
  • Voor algemene informatie, zoals de openingstijden van de studiezaal en adresgegevens, kunt u kijken bij studiezaal Haags Gemeentearchief.

Archiefstukken digitaliseren

U kunt ook een verzoek indienen om archiefstukken te laten digitaliseren. Kijk hiervoor bij digitaliseren op verzoek. Als u in de digitale inventarissen zoekt, zult u zien dat sommige inventarisnummers (archiefstukken) al gescand en online geplaatst zijn.

Niet-openbare archiefstukken inzien

Een klein deel van de archiefstukken is (nog) niet openbaar. Met het onderstaande formulier kunt u toestemming vragen tot het inzien van niet-openbare archiefstukken.

Formulier Verzoek tot raadplegen (PDF, 31,9 kB)

Archiefmateriaal bij andere instellingen

Andere archiefinstellingen kunnen ook materiaal in hun collecties hebben dat over Den Haag gaat. Kijk daarvoor bijvoorbeeld eens op archieven.nl, waar ook de archiefinventarissen van het Haags Gemeentearchief op staan.

Gepubliceerd: 14 september 2009Laatste wijziging: 9 augustus 2017