Digitale gast van de raad: maak kennis met het werk van de gemeenteraad

Welke partijen zijn er vertegenwoordigd in de gemeenteraad van uw stad en waar besluiten zij eigenlijk allemaal over? Hoe gaat die besluitvorming in z’n werk en kunt u daar nog invloed op uitoefenen? Op deze en andere vragen geeft de gemeenteraad graag antwoord.

De vergaderingen van de gemeenteraad zijn normaal gesproken openbaar. Vanwege de coronamaatregelen is het op dit moment helaas niet mogelijk om publiek te ontvangen. De gemeenteraad ontvangt u daarom als 'Digitale gast van de raad'. Dit is een initiatief van de gemeenteraad om u kennis te laten maken met het werk van de raad.

Wat kunt u verwachten?

Om 17.00 uur krijgt u een digitale presentatie van twee leden van de gemeenteraad. Zij vertellen u meer over het gemeentebestuur, het raadswerk en de manier waarop gemeentelijke besluiten tot stand komen. Omdat zij in de raadzaal staan, kunnen ze u ook rondleiden op de plek waar normaal gesproken vergaderd wordt. Door de coronamaatregelen gebeurt dit momenteel in het Atrium van het stadhuis. Na de presentatie volgt u een deel van de raadsvergadering. Daarna bent u in de gelegenheid om vragen te stellen over de vergadering.

Aanmelden

De eerstvolgende Digitale gast van de raad vindt plaats op woensdag 16 september. U kunt zich aanmelden via griffievoorlichting@denhaag.nl.

Gepubliceerd: 16 juni 2020Laatste wijziging: 25 augustus 2020