Debora Lootsma - Stadsdeeldirecteur Haagse Hout

Debora Lootsma

Personalia

Naam
Lootsma

Voornaam
Debora

Debora Lootsma is sind 2019 stadsdeeldirecteur van Haagse Hout.

Persoonlijk woord

'Sinds 2019 ben ik stadsdeeldirecteur van Haagse Hout. Voorheen kende ik dit stadsdeel nog niet. Ik mag me bezighouden met van alles: van een losliggende stoeptegel tot het miljoenen kostende Central Innovation District, van het samen met bewoners opknappen van een speeltuintje of pleintje tot grote projecten zoals de energietransitie in Mariahoeve. Er gebeurt genoeg.

Wat voor mij telt zijn de mensen die in het stadsdeel wonen en mijn collega’s met wie ik voor Haagse Hout werk. Mijn team en ik zijn verantwoordelijk voor de leefbaarheid van Haagse Hout. We moeten zorgen dat mensen hier prettig kunnen vertoeven en dat bewoners hun ideeën, klachten en zorgen kwijt kunnen. We zijn ook onderdeel van de gemeente die participatie hoog in het vaandel heeft. We staan dan ook heel dicht bij de bewoners of hun vertegenwoordigers. Dat vind ik heel belangrijk.

Binnenkort gaan we beginnen met het opstellen van de wijkagenda’s. Een agenda per wijk waarin we samen met bewoners bepalen wat er moet gebeuren en wat voor concrete maatregelen we daarvoor kunnen bedenken. Zo wil ik samen met mijn team het stadsdeel een stukje mooier maken.

Het is een divers stadsdeel waar je lekker kunt eten en winkelen, kunt genieten van het groen, maar ook midden in de drukte van de grote stad kunt verkeren. Zo is Bezuidenhout-West, een bijzonder klein wijkje waarvan sommigen het bestaan niet weten, of Marlot met zijn statige villawoningen vlak bij het park. Het ruime en groene Mariahoeve, of Benoordenhout dat zo groot is dat veel mensen denken dat dát Haagse Hout is.'

Contact

E-mail: haagsehout@denhaag.nl