Persbericht

‘Goede vooruitgang geboekt in onderhandelingen nieuwe coalitie’

Gepubliceerd: 8 juli 2022Laatste wijziging: 23 augustus 2022

De onderhandelaars hebben goede vooruitgang geboekt bij het zoeken naar een gemeenschappelijk antwoord op de uitdagingen die onze stad kent.

Dat hebben de onderhandelaars van D66, VVD, GL, PvdA en CDA op vrijdag 8 juli 2022 in een kort briefje laten weten aan de Haagse gemeenteraad. Het werken aan de nieuwe coalitie gaat in de komende periode door. Ook vanaf de vakantieadressen.

Op 23 mei zijn vertegenwoordigers van D66, VVD, GL, PvdA en CDA begonnen aan gesprekken die moeten leiden tot een nieuwe samenwerking, beleidsprogramma en financieel kader. Daarvoor vroegen zij J.P.H. Donner als gespreksleider. Deze gaf op donderdag 30 juni in de gemeenteraad een toelichting op de stand van zaken van de onderhandelingen.

Inmiddels kunnen de vijf partijen melden dat ze goede vooruitgang hebben geboekt bij het zoeken naar een gemeenschappelijk antwoord op de uitdagingen. ,,Het wordt een gemeenschappelijk antwoord waarin de (financiële) mogelijkheden en ambities in evenwicht zijn”, aldus de onderhandelaars.

Stadhuis (foto: Valerie Kuypers)


Meer informatie: