Informateurs leveren voor paasweekend verslag op

Gepubliceerd: 8 april 2022Laatste wijziging: 23 augustus 2022

De informateurs voerden deze week gesprekken met vrijwel alle partijen in de nieuwgekozen gemeenteraad. Voor het paasweekend leveren zij hun verslag op.

De Partij voor de Dieren liet weten geen gebruik te maken van de uitnodiging van de informateurs. Op verzoek van de informateurs reageerde de partij schriftelijk.

Verslag van gesprekken

De informateurs krijgen de komende dagen antwoord op vragen die aan enkele partijen zijn gesteld. Ook zijn de verslagen van de gesprekken voor akkoord voorgelegd aan de partijen. Als dit alles is afgerond, schrijven de informateurs hun verslag. Dit wordt voor het paasweekend aan de gemeenteraad opgeleverd. De geaccordeerde verslagen maken hiervan deel uit.

Onderzoek naar mogelijkheden

De informateurs Geerten Boogaard en Gert-Jan Oplaat onderzoeken in opdracht van Hart voor Den Haag/Groep De Mos de mogelijkheden om te komen tot een college waar Hart van Den Haag/Groep De Mos deel van uitmaakt.

De volledige opdracht aan de informateurs luidt:

'Uit informele gespreksrondes is gebleken dat er voldoende mogelijkheden zijn om te komen tot een college met Hart voor Den Haag erin. Op dit fundament geven wij de informateurs de opdracht om deze mogelijkheden in een (korte) informatieronde nader te onderzoeken, daar alle partijen in te betrekken en de uitkomsten hiervan te formaliseren in een eindverslag. Over het eindverslag van de informatieronde kan dan een raadsdebat gehouden worden'.