Dienstreizen college 2023

Het digitale reisregister vermeldt de buitenlandse dienstreizen van de leden van het college van burgemeester en wethouders. Een dienstreis is een reis die de burgemeester of een wethouder maakt in het kader van zijn/haar functie.

Na afstemming binnen het college wordt de reis in het reisregister geplaatst. Dit reisregister bevat de data, bestemming, doel en het budget waaruit de reis- en verblijfskosten worden betaald.

Dienstreizen college 2023

Wie Wethouder Bredemeijer
Waar Alicante
Datum 15 tot en met 16 januari 2023
Doel De wethouder Onderwijs, Jeugd en Sport, Hilbert Bredemeijer, is uitgenodigd om de start van The Ocean Race bij te wonen in het Spaanse Alicante. De race komt in juni in Den Haag aan, Den Haag is één van de zeven steden die dit jaar betrokken zijn bij de race. De wethouder zal vergezeld worden door de directeur Sport, een bestuursadviseur en de projectleider. Zij hebben daar een vol programma, ter voorbereiding op het grote evenement in juni op Scheveningen.
Vervoermiddel Vliegtuig
KM 3182
CO2 0,75
Kosten/betaald door PM, gemeente Den Haag
Verslag Verslag
Wie Burgemeester Van Zanen
Waar Barcelona
Datum 23 tot en met 25 januari 2023
Doel Op uitnodiging van United Cities and Local Governments (UCLG), de internationale vereniging van gemeenten, gaat burgemeester Jan van Zanen in zijn rol als voorzitter van de VNG en executive president van de UCLG naar Barcelona van 23 tot en met 25 februari 2023.
Vervoermiddel Vliegtuig
KM 2482
CO2 1,11
Kosten/betaald door Betaald door derden, VNG.
Verslag Verslag
Wie Wethouder Van Asten
Waar New York
Datum 18 tot en met 24 maart 2023
Doel Wethouder Robert van Asten brengt van 18 t/m 24 maart een bezoek aan New York. Van 22 t/m 24 maart vindt in New York de VN waterconferentie plaats. Nederland organiseert deze in samenwerking met Tadzjikistan.
Vervoermiddel Vliegtuig
KM 11726
CO2 3,39
Kosten/Betaald door € 9.570,90 en overig bestuurlijk en ambtelijk €1.461,58, Gemeente Den Haag
Verslag Verslag
Wie Wethouder Vavier
Waar New York en Washington D.C.
Datum 28 maart tot en met 1 april 2023
Doel Wethouder Vavier brengt van 28 maart t/m 1 april een bezoek aan New York en Washington D.C. In New York heeft zij op 29 maart afspraken met NGO’s en foundations i.r.t. acquisitie. Deze contacten zullen bijdragen aan de opening van een kantoor in Den Haag of inhoudelijke samenwerking met partijen uit ons internationaal ecosysteem. Er staat ook een dialoog met de Commissioner for International Affairs van de gemeente New York op het programma, om best practices uit wisselen over o.a. city diplomacy en onze bijdragen aan de UN sustainable development goals. Tijdens het bezoek aan Washington (30 maart t/m 1 april) zal zij als keynote spreker deelnemen aan de slotsessie van de jaarvergadering van de American Society for International Law, s’ werelds grootste conferentie op het gebied van internationaal recht. Deze slotsessie wordt georganiseerd i.s.m. het Asser Instituut. De wethouder spreekt ook tijdens de jaarlijkse Justice Stephen Breyer Lecture on International Law op het Brookings Instituut. Beiden events bieden een uitgelezen kans Den Haag voor een high-level publiek te profileren als internationale stad van vrede en recht. De publieke optredens zijn ook kansen te pleiten voor de oprichting van een Oekraïne Tribunaal in Den Haag, ter uitvoering van de aangenomen raadsmotie “Haal Oekraïne Tribunaal naar Den Haag” (RIS314201). De wethouder opent ook een workshop over “Opportunities for NGO’s in Europe”, georganiseerd i.s.m. The Hague Business Agency en het NFIA. Den Haag wordt aan NGO’s uit de regio Washington gepresenteerd als SDG hub, Impact City, en ontmoetingsplaats voor het oplossen van mondiale vraagstukken. Tot slot staan een introductie met de Deputy Mayor for International Affairs van de gemeente Washington, en afspraken met NGO’s i.r.t. acquisitie op het programma.
Vervoermiddel Vliegtuig en trein
KM Vliegtuig: 12086, trein: volgt
CO2 Vliegtuig: 1,27, trein: volgt
Kosten betaald door 6325,33 gemeente Den Haag
Verslag
Wie Wethouder Bruines
Waar Parijs
Datum 25 tot en met 27 mei 2023
Doel Van 25 tot en met 27 mei 2023 vindt de zesde editie plaats van ‘ChangeNOW’ in Parijs, een gerenommeerde internationaal congres op het gebied van uitdagingen waar onze planeet voor staat. ChangeNOW brengt ondernemers, bedrijfsleiders en beleidsmakers samen om de krachten te bundelen en concrete acties te ondernemen om deze uitdagingen aan te gaan. Op 26 mei 2023 organiseert ChangeNOW een ‘Sustainable Cities’ programma voor een internationale delegatie van (loco)burgemeesters. Burgemeester Van Zanen is hiervoor uitgenodigd maar kan hier niet bij zijn. Wethouder Bruines zal in zijn plaats deelnemen aan het programma.
Vervoermiddel Trein
KM 740
CO2 -
Kosten/Betaald door € 716,34 gemeente Den Haag
Verslag verslag
Wie Burgemeester Van Zanen
Waar Bogota, Colombia
Datum 27 tot en met 29 juni 2023
Doel Op uitnodiging van United Cities and Local Governments (UCLG), de internationale vereniging van gemeenten, gaat burgemeester Jan van Zanen in zijn rol als executive president van de UCLG naar het World Forum on Cities and Territories of Peace in Bogota van 27 tot en met 29 juni 2023. Tijdens het forum spreekt de burgemeester onder andere over ‘city diplomacy’ en presenteert een publicatie over de UCLG Peace Prize publicatie, een initiatief van VNG International en ondersteund vanuit de gemeente Den Haag.
Vervoermiddel Vliegtuig
Km volgt
CO2 9,7 ton bij de boeking gecompenseerd
Kosten/betaald door Betaald door derden VNG en UCLG
Verslag
Wie Burgemeester Van Zanen
Waar Bilbao, Spanje
Datum 30 juni tot en met 2 juli 2023
Doel Op uitnodiging van de A.S.O. gaat de burgemeester Jan van Zanen naar de tourstart in Bilbao van 30 juni tot en met 2 juli 2023.
Vervoermiddel Vliegtuig
KM volgt
CO2 CO2 van de stoelen bedroeg 0,5 ton en is bij de boeking gecompenseerd.
Kosten/Betaald door Verblijf betaald door derden, A.S.O.. Vervoer: € 991,45, gemeente Den Haag
Verslag Verslag
Wie Burgemeester Van Zanen
Waar New York
Datum 20 tot en met 22 september 2023
Doel Burgemeester Van Zanen bezoekt van 20 tot en met 22 september 2023 New York. Hij neemt daar deel aan de 4de Global Summit van het Strong Cities Network (SCN) in zijn rol als co-voorzitter van de International Steering Committee van het SCN. Daarnaast zal hij een aantal bilaterale gesprekken voeren met verschillende aanwezige burgemeesters (waaronder die van New York) en deelnemen aan side events die rondom de Global Summit worden georganiseerd.
Vervoermiddel Vliegtuig
KM en CO2 volgt
Kosten/betaald door volgt
Verslag volgt

Gepubliceerd: 12 januari 2023Laatste wijziging: 8 september 2023