CV en nevenfuncties burgemeester Pauline Krikke

Hier vindt u het cv en de nevenfuncties van burgemeester Pauline Krikke

Pauline Krikke (foto: Martijn Beekman)

Pauline Krikke is burgemeester van Den Haag sinds 17 maart 2017. Zij werd op 9 mei 1961 geboren in Sneek. Ze studeerde in Amsterdam en werd in die tijd ook lid van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD). In 1986 startte ze op 25-jarige leeftijd een evenementenbureau.

Namens de VVD nam ze in 1994 zitting in de gemeenteraad van Amsterdam. In 1996 werd ze wethouder voor Economische Zaken, Lucht- en Zeehaven. Na de gemeenteraadsverkiezingen van 1998 werd ze herkozen als wethouder en wisselden haar portefeuilles naar Economische Zaken en Werkgelegenheid, Bouwen, Wonen en Economie. In die periode leidde zij vele internationale handelsdelegaties met Amsterdamse bedrijven en instellingen.

In september 2001 werd Pauline Krikke burgemeester van Arnhem. In 2007 werd ze voor nog eens 6 jaar herbenoemd. Van 2003 tot 2007 maakte zij ook deel uit van de Taskforce Jeugdwerkloosheid. Na 2 volledige termijnen besloot zij geen derde termijn te willen als burgemeester. In juli 2013 stopte ze in Arnhem. Naast haar burgemeesterschap zette zij zich van 2005 tot 2013 met overtuiging in als lid van het bestuur van het internationale Rode Kruis/Rode Halve Maan.

Na haar burgemeesterschap vestigde Pauline Krikke zich als zelfstandig consultant en toezichthouder voor overheid en bedrijfsleven. Vanaf oktober 2014 was zij algemeen directeur van Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Haar hart bleef echter kloppen voor de publieke zaak. Dat bracht haar ertoe in mei 2015 lid te worden van de Eerste Kamer. Dat lidmaatschap legde ze neer toen ze op 17 maart 2017 werd geïnstalleerd als burgemeester van Den Haag.

Loopbaan

2017 - heden - Burgemeester van Den Haag

2015 - 2017 - Lid Eerste Kamer der Staten-Generaal

2014 - 2015 - Algemeen directeur van Het Scheepvaartmuseum

2013 - 2017 - Consultant en Toezichthouder voor overheid en bedrijfsleven

2001 - 2013 - Burgemeester van Arnhem

1998 - 2001 - Wethouder van Amsterdam (Economische Zaken en Werkgelegenheid, Bouwen, Wonen en Economie)

1996 - 1998 - Wethouder van Amsterdam (Economische Zaken, Haven en Luchthaven aangelegenheden)

1994 - 1996 - Lid gemeenteraad van Amsterdam

1986 - 1996 - Eigenaar Pauline Krikke Organisatie & Promotie

Nevenfuncties

Burgemeester Pauline Krikke heeft een aantal nevenfuncties. Bekijk hier het overzicht.

• Regioburgemeester Politie-eenheid Den Haag (functioneel)
  • Voorzitter (DB) Regionaal Bestuurlijk Overleg Politie-eenheid Den Haag (functioneel)
  • Lid Landelijk Overleg Veiligheid en Politie (functioneel)
  • Voorzitter DB en AB Veiligheidsregio Haaglanden (functioneel)
  • Lid van de algemene ledenvergadering van G-4 Europa (functioneel)
  • Auditeur van Rekening van de Fundaties van de Vrijvrouwe van Renswoude te ’s-Gravenhage, Delft en Utrecht, alsmede toezichthouder/ Auditeur van Rekening van de Stichting Boschuysen (functioneel)
  • Lid Curatorium Internationaal Perscentrum Nieuwspoort (functioneel)
  • Co-chair of Global Urban Air Pollution Observatory (GUAPO) Parijs (functioneel)

Geen van de nevenfuncties is bezoldigd.

Meer informatie over Pauline Krikke

Gepubliceerd: 15 december 2017Laatste wijziging: 11 december 2018