Verordening rechtspositie gemeentelijke ombudsman 2015

Deze verordening beschrijft de rechtspositie van de gemeentelijke ombudsman.

De gemeentelijke ombudsman heeft een bijzondere positie binnen de gemeente.

Een vertegenwoordiging van 5 leden van de gemeenteraad (het Presidium) is verantwoordelijk voor de voordracht voor benoeming door de gemeenteraad van de gemeentelijke ombudsman. De kandidaten voor de functie van gemeentelijk ombudsman worden uitgenodigd voor een gesprek met de fractievoorzitters en de burgemeester.

In deze verordening leest u ook over het salaris van de ombudsman. En hoe er wordt omgegaan met ziekte en ontslag. De verordening heeft ook betrekking op de plaatsvervangende ombudsman en de jeugdombudsman.

De gemeentelijke ombudsman kan niet gestraft worden voor zaken die te maken hebben met zijn of haar ombudsfunctie.

Volledige tekst verordening

Bekijk de actuele en officiƫle tekst van de Verordening rechtspositie gemeentelijke ombudsman.

Gepubliceerd: 10 september 2009Laatste wijziging: 17 april 2019