Statuten van de Jan Campertstichting

De Jan Campertstichting is in 1947 opgericht door de gemeente Den Haag. Het doel van de stichting is om letterkunde in Den Haag onder de aandacht te blijven brengen. De statuten van de stichting zijn vastgelegd in de verordening Statuten van de Jan Campertstichting.

De Jan Campertstichting is vooral bekend dankzij de Jan Campert-prijs voor po√ęzie die elk jaar wordt uitgereikt. Daarnaast heeft de stichting als taak om uitgaven en activiteiten die te maken hebben met letterkunde en Den Haag, financieel te ondersteunen.

In de verordening staat dat het college van burgemeester en wethouders het bestuur van de stichting benoemt. Het bestuur van de stichting mag een algemeen reglement vaststellen. Hier mogen alleen bepalingen in staan die niet in strijd zijn met de statuten in de verordening.

Lees de hele verordening: Statuten van de Jan Campertstichting

Gepubliceerd: 8 september 2009Laatste wijziging: 15 mei 2017