Huisstijl ruimtelijke middelen: Banieren en vlaggen

Bekijk de huisstijl voor banieren (roll-up en staand), beachflags en vlaggen.

Banieren (roll-up)

Een roll-up banier is een compact scherm dat vanuit een cassette uitgerold wordt:

• Het logo staat altijd op 100%.
  • Plaats het logo altijd met een extra marge van 25% van de hoogte van het logo (50 millimeter), vanwege het frame aan de bovenzijde.
  • Het documentgrid is opgebouwd uit blokjes van 50 x 50 mm (25% van de hoogte van het logo).
  • De zetspiegel is niet gebaseerd op de hartlijn van het logo, maar lijnt aan de linkerzijde aan de wapenspreuk. Dit komt overeen met twee documentgrid-blokjes marge (100 mm).
  • Plaats essentiële informatie bij voorkeur niet op de onderste 30% van de roll-up banner. Dit deel wordt slecht gelezen.
Let op!
Kijk voor de richtlijnen voor banieren (staande vlaggen) onderaan deze pagina.

Stramien en vlakverdeling, getoond op 5%
Voorbeelden van banieren (roll-up)

Beachflags

Op beachflags past u het compacte logo van de gemeente Den Haag toe, in combinatie met de facetten in de huisstijlkleuren.

Voorbeeld beachflags

Vlaggen en banieren (staande vlaggen)

Een stadsvlag of gemeentevlag is een symbool voor een stad of gemeente. De gemeentevlag van Den Haag is groen met geel. Vlaggen en banieren (‘staande vlaggen’) die gebruikt worden voor evenementen of als locatieaanduiding, kunt u opmaken in de huisstijl. Daarvoor gelden onderstaande richtlijnen.

Gemeentevlag Den Haag

Richtlijnen

• Op vlaggen staat het standaardlogo op 350% op positie x -4 en y 0.
  • Op banieren staat het compacte logo op 375%, gecentreerd in de breedte.
  • Het documentgrid van vlaggen en banieren is opgebouwd uit blokjes van 100 millimeter. Dit zorgt voor een nette zetspiegel op de bovengenoemde formaten. Dit komt afgerond neer op 12,5% van de hoogte van het standaard logo.
  • De minimale maat voor plaatsing van de Haagse facetten is 25% van de hoogte van de boundingbox (2 blokjes).
  • Alle teksten zijn linkslijnend. Het is toegestaan de typografie op banieren 90 graden naar rechts te draaien.
  • Formaat: Vlaggen hebben een vaste maatverhouding van 2:3. De meest gebruikte vlagformaten zijn: 1,50 x 2,25 meter en 2 x 3 meter, de grootte wordt bepaald door de masthoogte. Een banier is meestal 1 x 3 meter.
Stramien vlag
Stramien banier