Huisstijl digitale en online middelen: Websites

Informatie over de dienstverlening van de gemeente Den Haag staat op de website www.denhaag.nl. Dit is dan ook de plek waar nieuwe informatie in principe dient te worden toegevoegd. Het heeft niet de voorkeur om een website buiten denhaag.nl te ontwikkelen.

Let op!
Heeft u een opdracht gekregen om een website voor de gemeente Den Haag te maken? Houd dan ook rekening met veiligheid, toegankelijk en wettelijke webrichtlijnen.

Richtlijnen website

Het uitgangspunt bij de opmaak van een website van de gemeente Den Haag is www.denhaag.nl. In het kader van herkenbaarheid en betrouwbaarheid is het belangrijk dat een website van de gemeente Den Haag dezelfde uitstraling heeft en dat de websites zoveel mogelijk op elkaar lijken (denk aan kleuren, lettertype, lay-out, logo, beeldrichtlijnen/ fotografie).

• Houd als homepage niet de beginpagina aan van www.denhaag.nl maar van een subpagina, zoals die van Zwemmen en zwembaden. Dus met foto en Haagse facettenbalk.
  • De favicon, het kleine plaatje dat zichtbaar is in de browserbalk, is voor websites van de gemeente Den Haag altijd het beeldmerk zonder woordmerk (formaat van 32x32 pixels).
Favicon

Een goed voorbeeld van een website die is ontwikkeld buiten denhaag.nl is de website www.werkenvoordenhaag.nl.

De richtlijnen voor websites worden uitgewerkt. Voor advies kunt u terecht bij huisstijl@denhaag.nl.

Gepubliceerd: 24 september 2018Laatste wijziging: 21 juli 2020