Huisstijl digitale en online middelen: Video

De huisstijl van de gemeente Den Haag schrijft regels voor video voor.

Voor video’s is er een standaard aan- en aftiteling en een titelbalk. Er is keuze uit 4 kleuren: groen, blauw, paars en oker. Van elk bestand bestaat er een anamorphic en hd render. Uitgangspunt is een videoformaat van 1920 x 1080 pixels (verhouding 16:9). Vraag de basisbestanden op via huisstijl@denhaag.nl.

Lettertypes voor video

• Titeltekst: TheMixB W6 Semibold met kleurcode #FFFFFF.
  • Titeltekst bij bovenregel: TheMixB W4 SemiLight 60 px.
  • Titeltekst bij onderregel(s): TheMixB W6 SemiBold 100 px met kleurcode #FFFFFF.
  • Ondertiteling: Arial Bold 35 pixels met 1 px omlijning en 2 px schaduw.
  • Naamtitels: TheMixB W6 SemiBold 50 px, kleurcode #FFFFFF (wit)
  • Functietitels: TheMixB W4 Semi-Light 35 px, kleurcode #FFFFFF (wit)

Videoproductiebedrijven dienen de lettertypes die een licentie vereisen (TheMixB) zelf aan te schaffen.

Aantiteling

In de aantiteling staat het logo op 50% in geanimeerde vorm. Gebruik onder het logo de Haagse facetten. De titeltekst staat links uitgelijnd aan de hartlijn van het wapenschild. Houd rekening met de leesbaarheid van de tekst.

Aftiteling

In de aftiteling staat het logo op 90% in geanimeerde vorm, gecentreerd in het beeld. Het beeld wordt afgesloten met een facettenbalk met gecentreerde tekst.
Er is een blanco aftitelingsscherm (geen aftitelingstekst) beschikbaar en een aftitelingsscherm met de tekst: ‘Dit is een productie van gemeente Den Haag’ (alpha-wipe naar aftiteling).

Call-to-action

Als u wilt dat de kijker actie onderneemt na het zien van het filmpje, kunt u tekst (call-to-action) toevoegen tussen het logo en de facettenbalk onderin. Het logo mag dan omhoog worden geplaatst om ruimte te maken voor de tekst (hanteer wel de vastgestelde witruimte rond het logo).

Technische specificaties aan- en aftiteling

• Titeltekst lettertype: TheMixB W6 Semibold met kleurcode #FFFFFF.
  • Titeltekst lettertype bij bovenregel: TheMixB W4 SemiLight 60 px.
  • Titeltekst lettertype bij onderregel(s): TheMixB W6 SemiBold100 px met kleurcode #FFFFFF.
  • Titeltekst is links uitgelijnd.
  • Tekst fade-in vanaf frame 3 tot frame 5.
Aantiteling
Aftiteling

Titelbalken onder- of bovenin

Zet naam- en functietitels op een titelbalk in één kleur uit de kleurserie passend bij de gekozen facetten. De hoogte van de titelbalk is 170 pixels en staat 100 pixels van de onderkant. Het uiteinde van de balk loopt door in een stuk facettenbalk. Laat naamtitels 5 seconden zien.

• Voorbeeld titelbalk onderin: http://youtu.be/T4bUeuvEnHE (ook targa-bestand bij weinig tijd naamtitel).
    Bij items waarin ondertiteling wordt gebruikt, komen de naamtitels boven in beeld.
  • Voorbeeld titelbalk bovenin: http://youtu.be/dPsI-jMtkME
    Gebruik deze variant alleen bij ondertiteling of als het beeld erom vraagt (bijvoorbeeld in verband met graphics) (ook targa-bestand bij weinig tijd naamtitel).

Technische specificaties ondertiteling

• Lettertype: Arial Bold 35 pixels met 1 px omlijning en 2 px schaduw.
  • Regelafstand: 40 pixels
  • Plaats altijd 3 frames zwart tussen de ondertitels.
  • Wanneer een zin wordt afgebroken, eindigt de zin met 3 puntjes. De nieuwe ondertitel begint dan met een kleine letter.
  • Schaduw, regelafstand 30 pixels.
  • Ondertiteling bij vertaling: Arial Bold 28, kleurcode #FFFFFF (wit), 1 px omlijning, 2 px

Technische specificaties naamtitels

• Gebruik de geanimeerde naambalk met alphakanaal.
  • Gebruik de ongeanimeerde naambalk (.tga) als de video te kort staat voor de animatie.
  • Bij gebruikmaking van de ongeanimeerde balk: fade in + fade out 10 frames.
  • Naamtitels: TheMixB W6 SemiBold 50 px, kleurcode #FFFFFF (wit), links gecentreerd.
  • Functietitels: TheMixB W4 Semi-Light 35 px, kleurcode #FFFFFF (wit), links
    gecentreerd.
  • Tekst fade-in: vanaf frame 10 (wanneer de balk in beeld is gewipet en de facetten zijn
    opgebouwd).
  • Tekst fade-out: vanaf laatste 10 frames (tegelijk met de balk die begint weg te wipen).
  • Regelafstand 50 pixels.
  • Namen voluit schrijven (géén afkortingen of titulatuur).
  • Display-tijd: 5 seconden (tenzij dit niet kan).
  • Bij items waarin sprake is van ondertiteling in de montage worden de naamtitels links
    boven in beeld getoond.
Titelbalk onder video