Huisstijl digitale en online middelen: Social media

In de huisstijl van de gemeente staan regels voor social media.

De gemeente is 1 en wil dat ook uitstralen via social media. Gebruik het compacte logo van de gemeente Den Haag als afzender op alle social media accounts. Plaats géén dienst- of projectlogo’s. De naam van de dienst of de activiteit komt terug in de accountnaam. Zo creëert de gemeente eenheid in de manier waarop zij social media inzet.

Social media kanalen

Gebruik bij voorkeur de bestaande social media kanalen van de gemeente:

Een nieuw account op social media

Bij specifieke campagnes kan het handig zijn om een eigen account op te zetten, bijvoorbeeld vanwege een zeer specifieke boodschap en/of doelgroep. Wilt u voor uw project, thema of gebied zelf een account op Facebook, Twitter of ander social medium? Neem dan eerst contact op met socialmedia@denhaag.nl.

Naam

Zorg dat de twitternaam (@naam) duidelijk laat zien wie u bent en wat u doet. Gebruik geen afkortingen. Voeg eventueel de naam ‘Den Haag’ of ‘070’ toe.

Profielfoto / avatar / logo

Plaats het compacte logo van de gemeente Den Haag. Het plaatsen van eigen (project)logo’s is niet toegestaan. De ruimte is beperkt, daarom is hiervoor een speciaal logo beschikbaar in klein formaat (onder 20%). Vraag dit bestand op via huisstijl@denhaag.nl.

De formaten zijn op elk platform verschillend:

Profielfoto/logo: 180x180 pixels
    Achtergrondfoto: 820x310
    Profielfoto/logo: 400x400 pixels
    Achtergrondfoto: 1500x500
    Profielfoto/logo: 110x110 pixels
  • LinkedIn bedrijfspagina
    Profielfoto/logo: 400x400 pixels
    Achtergrondfoto: 1536x768
  • YouTube videokanaal
    Plaats een video op het YouTube-kanaal van de gemeente Den Haag. Het starten van een eigen YouTube-kanaal is niet de bedoeling.

Achtergrondfoto/ beeld

Kies voor een beeld dat voldoet aan de beeldrichtlijnen: helder, Haags, divers, duurzaam. Gebruik alleen afbeeldingen waarvan u de rechten heeft of die rechtenvrij zijn.

Profielinformatie / bio

Zet in de profielinformatie (bio) duidelijk dat het een officieel kanaal is van de gemeente Den Haag. Omschrijf wat het doel is van het kanaal en welke dienstverlening er plaatsvindt. Gebruik heldere taal. Verwijs altijd door naar de website www.denhaag.nl of andere officiële kanalen van de gemeente.

Gemeentelijke profielpagina Twitter
Gemeentelijke profielpagina Facebook
Voorbeeld eigen Facebookpagina @ikbouwindenhaag
Voorbeeld eigen Twitterpagina @Newsroom070
Fout voorbeeld eigen Twitterpagina: het toepassen van een eigen (project)logo is niet toegestaan.

Gepubliceerd: 24 september 2018Laatste wijziging: 16 december 2019