Huisstijl digitale en online middelen: Applicaties

In de huisstijl van de gemeente Den Haag zijn richtlijnen opgenomen voor applicaties.

Applicaties/apps

Bij de huisstijl is er onderscheid in apps als kantoorautomatiseringssysteem/computerprogramma en apps op telefoons of tablets.

Bestaande (interne) applicatie

Bestaande applicaties (zoals van Oracle) hebben vaak al een eigen vormgeving. Dan is het meestal niet mogelijk om de huisstijlrichtlijnen van de gemeente toe te passen. Het toevoegen van het logo van de gemeente is vaak wel mogelijk. Gebruik het compacte logo. De output die de applicatie genereert (bijvoorbeeld een brief of formulier), moet voldoen aan de huisstijlrichtlijnen voor correspondentie en kantoorautomatisering.

App op telefoon ontwerpen

De meeste mensen gebruiken maar een beperkt aantal apps op hun telefoon. Het is lastig om een echt succesvolle app te maken. Laat u daarom vooraf goed adviseren voordat u een app laat bouwen. Pas, waar mogelijk, de huisstijl toe op applicaties. Volg daarvoor de richtlijnen voor online en de verplichte bouwstenen van huisstijlelementen (logo en de header, (flexibel) basisgrid, online kleuren, Haagse facetten, webfonts, iconen, buttons). De Home Screen Bookmark, het icoontje dat op het beginscherm van een telefoon of iPad staat, heeft een formaat van 180 x 180 pixels (iOS). Het bestaat uit het compacte logo van de gemeente Den Haag. Geef de app een duidelijke naam en plaats deze onder de bookmark.

Let op!

De richtlijnen voor apps zijn in ontwikkeling. Wilt u een app maken in de huisstijl? Neem dan contact op via huisstijl@denhaag.nl.

Gepubliceerd: 24 augustus 2018Laatste wijziging: 27 september 2018