Woonlastennota

De gemeente verstuurt elk jaar in februari de woonlastennota. Daarop staat wat u als eigenaar of gebruiker van een woning of bedrijfspand aan belasting moet betalen.

De gemeente zet de jaarlijkse gemeentelijke belastingaanslagen zoveel mogelijk op 1 aanslagbiljet, de woonlastennota.

Op de woonlastennota staat:

Voor wie?

Degene die op 1 januari de eigenaar of gebruiker is van een woning of bedrijfspand in Den Haag, krijgt de woonlastennota.

Toesturen nota

De gemeente stuurt u de woonlastennota in februari toe. Soms zijn dan niet alle gegevens beschikbaar voor het maken van de nota, dan krijgt u de nota later. Heeft u nog geen woonlastennota gehad en denkt u dat u deze wel moet krijgen? Dan kunt u contact opnemen met Belastingzaken.

Voordelen digitale woonlastennota

Ruim 40.000 Hagenaars hebben ervoor gekozen de woonlastennota alleen digitaal te ontvangen. De voordelen op een rij:

  • alle overheidspost bij elkaar
  • makkelijk terug te vinden
  • gegarandeerd en op tijd
  • u helpt papier te besparen.

Wilt u dit ook? Geef dit dan aan op de Berichtenboxpagina in MijnDenHaag. U kunt uw woonlastennota’s van de laatste jaren ook bekijken in MijnDenHaag.

Naar de Berichtenboxpagina in MijnDenHaag

Naar Berichtenboxpagina

Geen DigiD? Vraag dan uw DigiD aan

Bezwaar maken

Als u het niet eens bent met (1 van de) onderdelen van de woonlastennota, dan kunt u bezwaar maken. Dit moet binnen 6 weken nadat de nota aan u verzonden is.

Goed om te weten

Lokale lastenmeter

Met de lokale lastenmeter kunt u gemakkelijk uitrekenen hoeveel u in Den Haag betaalt voor uw woonlasten. U kunt dit vergelijken met andere gemeenten. Ook ziet u wat het effect is als uw situatie verandert of als uw woning een hogere of lagere waarde zou hebben. Ga naar de lokale lastenmeter.

OZB-teruggave sportverenigingen en startende ondernemers

Sportverenigingen en startende ondernemers kunnen van de gemeente de onroerendezaakbelasting (OZB) terugkrijgen als ze voldoen aan een aantal voorwaarden. Kijk voor meer informatie op compensatie OZB voor sportverenigingen en compensatie OZB voor startende ondernemers.

Contact

Heeft u vragen over de woonlastennota? Neem dan contact op met Belastingzaken.

Zie ook: Belasting betalen

Gepubliceerd: 23 januari 2020Laatste wijziging: 21 februari 2020