Erfpachtcontract loopt af binnen 15 jaar

Bent u eigenaar van een eengezinswoning, appartement of bedrijfspand en loopt uw erfpachtcontract af binnen 15 jaar? Wilt u weten wat uw nieuwe grondwaarde en canonbedrag wordt? Of bent u van plan uw eengezinswoning, appartement of bedrijfspand te verkopen? U kunt dan een heruitgifte op verzoek aanvragen.

Voorwaarden

De gemeente doet u alleen een aanbieding als er planologisch gezien geen bezwaren zijn. Er kunnen redenen zijn om vanuit stedenbouwkundig-planologisch oogpunt het erfpachtcontract niet te verlengen, bijvoorbeeld als er in een bepaald gebied ruimtelijke ontwikkelingen worden verwacht.

Kosten

De aanvraag Heruitgifte op verzoek kost € 150 in 2020. Het erfpachtbedrijf neemt uw verzoek in behandeling zodra dit bedrag is ontvangen. U krijgt hierover een bericht via het door u opgegeven e-mailadres.

  Hoe lang duurt het?

  Het duurt ongeveer 6 weken voordat u een aanbieding van het erfpachtbedrijf krijgt. De aanbieding is 3 maanden geldig.

  Aanvragen

  U dient dit verzoek in voor het opnieuw uitgeven van het recht van erfpacht. Dit betekent dat de grond opnieuw getaxeerd wordt en de gemeente u een aanbieding doet. 

  Vraag heruitgifte op verzoek aan

  Erfpachtcontract loopt af binnen 5 jaar

  Loopt uw erfpachtcontract binnen 5 jaar af, dan hoeft u niets te doen. U krijgt dan binnen 3 jaar een aanbieding van de gemeente. Zie voor meer informatie: Erfpachtcontract loopt af binnen 5 jaar.

   Zie ook Erfpacht in Den Haag
   Bekijk de video: Mijn erfpachtcontract loopt af. Wat nu?