Erasmusweg: bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden

Tijdens het werk is altijd een gedeelte van de Erasmusweg afgesloten. De werkzaamheden zorgen daarom voor verkeershinder en extra drukte op de weg. Lees hier hoe u het beste kunt reizen.

De gemeente neemt maatregelen om te zorgen dat de stad bereikbaar blijft. Bijvoorbeeld met omleidingsroutes, verkeersregelaars en een berichtenservice via WhatsApp.

Voor veiligheid wordt de hele weg afgesloten

Er is te weinig ruimte om verkeer veilig langs het werkgebied te laten rijden. In het midden van de weg komt een nieuw riool. Daarom moeten beide rijbanen tegelijk dicht. Ook wordt er vlak langs het fietspad gewerkt. Daarom zijn ook de 2 fietspaden afgesloten.

Bereikbaarheid woningen, winkels en hulpdiensten

De gemeente zorgt ervoor dat woningen, winkels en bedrijven bereikbaar blijven. De omleidingsroutes staan met gele borden langs de weg aangegeven.

 • Nood- en hulpdiensten zoals brandweer, politie en ambulance kunnen altijd bij de woningen komen.
 • Op plekken waar dit kan, is het fietspad aan de kant van de woningen tijdelijk open. Op plekken waar het fietspad dicht is, mag u niet over de stoep fietsen.
 • Als er tijdelijk geen stoep is, legt de aannemer loopplanken neer.
 • De woningen en kiosken die in het afgesloten gebied van de Erasmusweg liggen, kunt u alleen lopend en soms op de fiets bereiken.
 • Bewoners kunnen in bijzondere gevallen, zoals een verhuizing, toestemming vragen om gebruik te maken van de route voor nood- en hulpdiensten. U kunt hiervoor contact opnemen via e-mail: erasmusweg@denhaag.nl of stuur een bericht via WhatsApp naar 06-30 87 74 80.

Extra reistijd

Automobilisten in de spits moeten rekening houden met een extra reistijd van 15 tot 30 minuten. Ook buiten de spits kunt u te maken krijgen met extra reistijd. Fietsers en voetgangers worden om het werkgebied geleid. Dit levert nauwelijks extra reistijd op. Het openbaar vervoer blijft de gebruikelijke routes rijden. 

Ga voorbereid op weg

 • Maak gebruik van de omleidingsroutes en volg de gele borden.
 • De snelste route kan per dag en moment verschillen. Gebruik daarom een navigatie-app op uw mobiele telefoon of het navigatiesysteem in uw auto voor de snelste route.
 • Meld u aan voor de WhatsApp service en ontvang een melding bij verkeershinder op de omleidingsroutes.
 • Probeer de spits te vermijden.
 • Komt u van buiten Den Haag? Maak dan gebruik van de P+R-terreinen Hoornwijck of De Uithof. Parkeer hier uw auto en stap over op de tram op de (deel)fiets.

Openbaar vervoer

Tram 16 en bus 21 blijven tijdens het werk de vaste route rijden.

De tramhalte Geysterenweg is tot 26 augustus bereikbaar via de kruising met de Betje Wolffstraat.
Kijk voor actuele reisinformatie en de lijnennetkaart op de website www.htm.nl

Voetgangers en fietsers

Op de Erasmusweg zijn de 2 fietspaden afgesloten. Fietsers worden omgeleid via de Erasmusweg aan de overkant van het water (langs de trambaan), via de Pieter Langendijkstraat (tot 26 augustus) of de Van Ruysbroekstraat (vanaf 26 augustus). Waar dit veilig kan is een deel van het fietspad aan de kant van de woningen open.

U kunt de Erasmusweg altijd lopend of met de fiets oversteken bij de kruispunten. Oversteken kan ook bij de kruising met de Anna Bijnslaan. Vanaf 26 augustus kunt u ook de nieuwe voetgangers- en fietsbrug bij de Aagje Dekenlaan gebruiken.

Routes voor doorgaand verkeer

 • Doorgaand autoverkeer vanaf Wateringen/N211 wordt omgeleid:

  • over de Lozerlaan (N211), Escamplaan (S104), Oude Haagweg (S104) en Loosduinseweg (S104)
  • of via de Moerweg, Generaal Spoorlaan, De Genestetlaan en de Slachthuislaan
 • Doorgaand autoverkeer vanaf de A4/Rijswijk wordt omgeleid via de Generaal Spoorlaan, De Genestetlaan en de Slachthuislaan.

Ook vanaf het centrum volgt u deze routes.

Erasmusweg omleiding doorgaand verkeer
Erasmusweg omleiding doorgaand verkeer

  Routes in de wijk

  Om sluipverkeer in de wijken en opstoppingen te voorkomen, veranderen op sommige plekken de routes. Zo wordt verkeer om de woonwijken heen geleid. Tijdens de werkzaamheden wordt de verkeerssituatie steeds in de gaten gehouden. De gemeente past als dit nodig is routes in de wijk aan.

  Maatregelen om het verkeer te laten doorrijden

  De gemeente neemt verschillende maatregelen om het verkeer te laten doorrijden:

  • Om sluipverkeer in de woonwijken te voorkomen, worden de rijroutes in sommige straten aangepast. Er wordt gekeken of dit het gewenste effect heeft.
  • De kruisingen Troelstrakade, Erasmusplein, Loevesteinlaan, Dedemsvaartweg en Beresteinlaan blijven open, zodat verkeer hier kan blijven oversteken.
  • Verkeerslichten op grote kruispunten worden zo ingesteld dat doorgaand verkeer zo vlot mogelijk doorrijdt.
  • Bergingsvoertuigen staan klaar om de weg zo snel mogelijk vrij te krijgen. Dit soort wagens kunnen andere auto’s afvoeren bij pechgevallen of ongelukken.
  • Verkeersbegeleiders regelen op drukke momenten het verkeer.

   Tussen 26 augustus en januari 2020 afsluiting tussen de Moerweg en de Troelstrakade

   • De kruising van de Erasmusweg met de Medlerstraat en de Anna Bijnslaan is dicht voor auto's. U kunt dus niet met de auto de wijk in- en uitrijden via de Anna Bijnslaan. Fietsers en voetgangers kunnen bij deze kruising wel de Erasmusweg oversteken.
   • U kunt het gebied tussen de Assumburgweg en de Middachtenweg (Moerwijk-Oost), alleen in- en uitrijden via de Guntersteinweg.
   • Vanaf de Troelstrakade is er 1 rijbaan om Moerwijk-Oost in te rijden richting de Assumburgweg / Erasmusweg parallel langs de trambaan. U kunt hier alleen de wijk inrijden richting de woningen en het winkelcentrum Heeswijkplein.
   • Op de Moerweg (parallelweg) geldt eenrichtingsverkeer voor auto's tussen de Van Maerlantlaan en Melis Stokelaan. Auto's kunnen hier alleen richting de Melis Stokelaan rijden.
   • De Coornhertstraat is eenrichtingsverkeer voor auto's. U kunt hier alleen de wijk uitrijden, richting de Troelstrakade
   • De Reviusstraat heeft tijdelijk 2 richtingsverkeer. U kunt de straat in- en uitrijden via de Troelstrakade.

    Erasmusweg bestemmingsverkeer
    Erasmusweg bestemmingsverkeer
    Zie ook: www.denhaag.nl/erasmusweg

    Gepubliceerd: 26 augustus 2019Laatste wijziging: 30 september 2019