Commissie Bestuur houdt werkbespreking over onderzoek gasexplosie Jan van der Heijdenstraat

De commissie Bestuur houdt woensdag 17 juli een werkbespreking over onderzoek gasexplosie Jan van der Heijdenstraat met SodM en Stedin.

Op 27 januari dit jaar stortte een pand op de Jan van der Heijdenstraat in door een gasexplosie. In deze werkbespreking wordt met SodM en Stedin gesproken over het onderzoek naar de explosie.

Presentatie SodM

In de presentatie zal aandacht worden besteed aan de rol en de werkzaamheden van SodM (o.a. in relatie tot de netbeheerders), de bevindingen uit het onderzoek naar de gasexplosie in de Jan van der Heijdenstraat (inclusief de aanbevelingen) en het aangekondigde vervolgonderzoek.

Na afloop van de presentatie krijgen de leden van de commissie Bestuur gelegenheid vragen te stellen en in gesprek te gaan met de deskundigen van SodM. Namens SodM zijn de heer Pieter van den Bergen (directeur Engineering en Netbeheer) en de heer René Werkhoven (hoofd Netbeheer) aanwezig.

Presentatie Stedin

In de presentatie zal aandacht worden besteed aan de rol en werkzaamheden van Stedin, het vervangingsprogramma van Stedin (het saneren van oude gasleidingen), de wijze waarop Stedin de aanbevelingen uit het SodM-onderzoek gaat concretiseren en de wijze waarop Stedin invulling geeft aan de schadeafhandeling naar aanleiding van de gasexplosie in de Jan van der Heijdenstraat

Na afloop van de presentatie krijgen de leden van de commissie Bestuur gelegenheid vragen te stellen en in gesprek te gaan met de deskundigen van Stedin. Namens Stedin zijn mevrouw Judith Koole (lid Raad van Bestuur / COO) en de heer Benaissa el Hammadi (directeur Asset Management) aanwezig zijn.

    De werkbespreking volgen?

    De werkbespreking begint om 13.30 uur en is live te volgen op denhaag.nl/uitzendingenraad. U bent uiteraard ook van harte welkom in de raadzaal om mee te luisteren naar de vergadering.

    Gepubliceerd: 17 juli 2019Laatste wijziging: 17 juli 2019