De Haagse Vernieuwers Challenge 2020

Met de Haagse Vernieuwers Challenge daagt de gemeente elk jaar organisaties en studenten uit om vernieuwende ideeën te presenteren rond maatschappelijke vraagstukken. De beste ideeën maken kans op een geldprijs.

De wereld wordt complexer en maatschappelijke vraagstukken steeds internationaler. Tegelijkertijd hebben onderwerpen als veiligheid, energie, klimaat en voedsel impact op het leven van stadsbewoners.

Gezocht: vernieuwende ideeën

In Den Haag wil de gemeente met het programma ‘Impact Economy’ vernieuwers verbinden met het bedrijfsleven, kennisinstellingen en internationale instellingen. Op die manier kunnen zij samen internationale maatschappelijke vraagstukken oplossen. Ook kunnen er vernieuwende concepten ontstaan. Om deze concepten verder te helpen schrijft de gemeente een wedstrijd uit.

Voor wie?

Haagse bedrijven en organisaties uit Den Haag mogen meedoen. Bent u nog niet in Den Haag gevestigd? Dan heeft de gemeente een intentieverklaring van u nodig waaruit blijkt dat u zich gaat vestigen in Den Haag als u een prijs wint. Ook studenten zijn welkom om mee te doen. Zij kunnen strijden voor de studentenprijs.

Prijzen

  De 9 geselecteerde genomineerden winnen allemaal 3 workshops, een videoclip en de gegenereerde media-aandacht (totale waarde van € 35.250).

  Voor de winnaars zijn 4 prijzen beschikbaar:

  • € 10.000 (studentenprijs)
  • € 15.000 (pre-start-up prijs)
  • € 25.000 (start-up prijs)
  • € 2.500 (publieksprijs)

  De winnaars worden bekend gemaakt tijdens Big Improvement Day in het Circus Theater Den Haag bekendgemaakt.

   Aanmelden

   Indienen van ideeën, op maximaal 3 A4-tjes, kan tot 14 oktober 2019 23.59 uur. Kijk voor meer informatie en aanmelden op https://impactcity.nl/nl/de-haagse-vernieuwers-challenge/.

   Voorwaarden

   Om mee te kunnen doen gelden de volgende voorwaarden:

   Voor organisaties/bedrijven:

   • KvK-nummer met als vestigingsplaats Den Haag.
   • De uitvoering van het project is in 2020 in Den Haag.
   • Het is een voordeel als het project wordt uitgevoerd met minimaal 1 bedrijf, kennisinstelling of (NGO/VN-) organisatie, gevestigd in Den Haag.

   Voor studenten:

   • Bewijs van inschrijving onderwijsinstelling.
   • De uitvoering van het project is in 2020 in Den Haag.
   • Het is een voordeel als het project wordt uitgevoerd met minimaal 1 bedrijf, kennisinstelling of organisatie, gevestigd in Den Haag.

   Meer informatie

   Kijk voor meer informatie op de website van de Haagse Vernieuwers Challenge. Als u vragen heeft, kunt u deze stellen via info@impactcity.nl.

   Gepubliceerd: 9 oktober 2018Laatste wijziging: 28 januari 2019