Binnenstadsplan

Bureau Binnenstad werkt samen met partners, bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden aan de uitvoering van het Binnenstadsplan Den Haag 2010-2020.

De Haagse binnenstad is er voor iedereen. Bewoners, bezoekers, werkenden en ondernemers willen er graag zijn, omdat er van alles te doen en te beleven is. De aantrekkingskracht van de binnenstad wordt niet alleen bepaald door een goed aanbod van restaurants, winkels, musea, en parkeerplekken. Factoren als bereikbaarheid, levendigheid, veiligheid, sfeer en schoonheid - in de zin van mooi maar ook van opgeruimd en netjes - zijn belangrijk voor alle gebruikers van de binnenstad.

Binnenstadsplan

De gemeenteraad heeft op 4 februari 2010 ingestemd met het Binnenstadsplan 2010-2020, “Naar een complete binnenstad!”  Het plan pakt niet alleen door op bestaande ontwikkelingen, maar zet ook nieuwe koersen uit. De uitvoering gebeurt samen met private partijen: op weg naar een complete binnenstad met een typisch Haagse signatuur!

Missie

Het overkoepelende doel van het Binnenstadsplan is dan ook: "Dankzij een krachtige en integrale aanpak, waarbij de typisch Haagse Signatuur leidraad is, wonen, werken, winkelen en recreëren in 2020 aanzienlijk meer mensen in de binnenstad van Den Haag."

Plan uitwerken

Momenteel wordt het Binnenstadsplan 2010-2020 verder uitgewerkt. Prioriteiten voor de komende 4 jaar worden de komende maanden concreter gemaakt. In samenwerking met het bedrijfsleven en bewoners worden jaarlijks een aantal speerpunten uit het Binnenstadsplan gerealiseerd.

Meer informatie en contact

Meer informatie over Bureau Binnenstad, het Binnenstadsplan en meer over de Haagse Binnenstad leest u op www.binnenstad-denhaag.nl. Bureau Binnenstad verstuurt nieuwsbrieven. U kunt zich daarvoor rechtstreeks aanmelden via www.binnenstad-denhaag.nl/contact.html.

In de kelder van het Haags Informatie Centrum in het Atrium van het Stadhuis (aan de Kalvermarkt zijde) kunt u dagelijks terecht bij de tentoonstelling ‘Den Haag Nieuw Centrum in Ontwikkeling’. De tentoonstelling geeft een beeld van de ontwikkeling van de Haagse skyline.

Gebouwen in het centrum van Den Haag

Gepubliceerd: 2 september 2009Laatste wijziging: 10 juli 2017