Akte geregistreerd partnerschap aanvragen

Heeft u in Den Haag uw partnerschap laten registreren? Dan kunt u hiervan een schriftelijk bewijs aanvragen. U krijgt dan een afschrift van de akte.

Voorwaarden

  • U bent uw geregistreerd partnerschap aangegaan in Den Haag.
  • Bent u in het buitenland een geregistreerd partnerschap aangegaan? U kunt uw buitenlandse partnerschapsakte inschrijven in de burgerlijke stand van de gemeente Den Haag. Daarna kunt u een afschrift aanvragen.

Hoe werkt het?

Een instantie vraagt u om een akte van uw geregistreerd partnerschap. U vraagt deze aan bij de gemeente waar u het partnerschap bent aangegaan. U krijgt vervolgens een afschrift van de akte. Dit heet ook wel een 'gewaarmerkt afschrift'. De originele akte blijft eigendom van de gemeente.

Afschrift in een andere taal

Het afschrift is alleen verkrijgbaar in het Nederlands. Heeft u een afschrift van de akte in een andere taal nodig? Dan moet u dit afschrift zelf laten vertalen door een beëdigd tolk/vertaler.

Kosten

€ 13,80 (tarief 2020) exclusief portokosten. Na de aanvraag krijgt u een rekening per e-mail.

Hoe lang duurt het?

Binnen 15 werkdagen stuurt de gemeente het afschrift naar u op.

Goed om te weten

  • U kunt ook een afschrift voor iemand anders aanvragen. Lees meer over het aanvragen van een akte voor iemand anders.
  • Wilt u het document in het buitenland gebruiken, dan heeft u vaak een ‘apostille’ nodig. Deze kunt u aanvragen via de rechtbank. Lees meer over de apostille op rechtspraak.nl.
  • Moet u het document laten vertalen? Dan kunt u dat laten doen door een beëdigd tolk/vertaler. Voor documenten nodig binnen de EU kunt u eventueel samen met het Nederlandse document een meertalig modelformulier aanvragen.

Aanvragen

Afschrift aanvragen

Zie ook