Plastic, blik en drinkpakken inzamelen in Loosduinen

Na Leidschenveen gaat de gemeente nu ook in Loosduinen plastic, blik en drankpakken (pbd) apart aan huis inzamelen. Het gaat om wijken waar geen ondergrondse containers voor restafval staan (of komen).

Afval scheiden wordt steeds belangrijker. 70% van het restafval (huisvuil) in Den Haag bestaat uit plastic, blik en drankpakken. Omdat dit door het restafval zit, wordt dit materiaal nu verbrand. En dat is zonde want het is beter als dit materiaal apart wordt gehouden. Dan kan het worden hergebruikt of worden gerecycled tot nieuwe producten. Van plastic wordt bijvoorbeeld nieuw speelgoed, kinderwagens of nieuwe flessen gemaakt. Dit is een enorme winst voor het milieu.

In Leidschenveen doet 87% van de bewoners mee aan de gescheiden inzameling. Bij de 1e inzameling werd bijna 2.400 kilo opgehaald. Na 4 maanden was in totaal al bijna 100.000 kilo ingezameld.

Loosduinen

In Loosduinen is gestart met de gescheiden inzameling van plastic, blik en drankpakken.
Op 1 mei start het om-de-week-inzamelen. De eerste week leegt de Haags Milieu Services (HMS) de container voor plastic, blik en drankpakken. De week daarna, de week van 8 mei, worden de containers voor restafval en groente-, fruit- en tuinafval (gft) geleegd.

Welke container op welke dag wordt geleegd, is te vinden in de digitale huisvuilkalender: www.denhaag.nl/huisvuilkalender.

Grote of kleine container?

U heeft voor het inzamelen van plastic, blik en drankpakken een grote grijze container met oranje deksel gekregen met een inhoud van 240 liter.
Vindt u de container te groot en wilt u hem omruilen voor een kleiner model (140 liter)? Maak dan gebruik van het aanvraagformulier
Na ontvangst van uw aanvraag krijgt u een brief met informatie over de datum waarop de container bij u wordt afgeleverd. Zodra u de minicontainer heeft ontvangen kunt u een afspraak maken om de grote container gratis te laten ophalen. De container moet wel leeg zijn.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.denhaag.nl/afval. Bij vragen kunt u mailen naar het e-mailadres afvalenschoon@denhaag.nl.


Gepubliceerd: 22 maart 2017Laatste wijziging: 22 september 2017