Den Haag - Elektrische en elektronische apparaten inleveren

Elektrische en elektronische apparaten inleveren

Heeft u kapotte elektrische of elektronische apparaten? U kunt ze gratis inleveren bij een afvalbrengstation of elektronicawinkel. Kleine apparaten kunt u ook kwijt in 1 van de 20 elektrobakken op straat of bij de Haagse stadsboerderijen.

Dankzij de inzameling worden grote hoeveelheden elektrische en elektronische apparaten gerecycled.  Apart inzamelen heeft 2 belangrijke voordelen:

 • Herbruikbare materialen worden apart gehouden. Zo kunnen er weer nieuwe artikelen van worden gemaakt.
 • Schadelijke stoffen worden op de juiste manier verwerkt. Ze komen niet in het milieu terecht.

Hoe komt u van elektr(on)ische apparaten af?

 • Inleveren bij de winkel. Als u een nieuw apparaat koopt, levert u het oude apparaat in bij de winkel. Dit moet hetzelfde apparaat zijn, bijvoorbeeld een föhn of tv, maar het mag wel van een ander merk zijn. De winkel of leverancier moet uw oude apparaat innemen. Ook bij thuisbezorging van producten moet de leverancier uw oude apparaat innemen. Hiervoor mag u niet betalen.
 • Elektrobakken op straat. Op 20 plaatsen in de stad staan sinds juni 2014 elektrobakken. Dit zijn speciale containers waar u kleine elektrische apparaten (zoals telefoons, elektrische tandenborstels en camera's) in kwijt kunt. Het gaat om kleine apparaten; de containeropening is 20 x 20 centimeter. In de elektrobak zit ook een opening voor papier of glas. De elektrobakken voor glasinzameling hebben een extra vakje voor het inzamelen van batterijen.
  Bekijk een overzicht van de elektrobakken op de kaart van Den Haag.
  Goed om te weten: de elektrobakken zijn geplaatst als proef. Op dit moment zijn er geen plannen om meer elektrobakken in de stad te plaatsen.
Let op: spaarlampen en LED-lampen horen niet in de elektrobak. U kunt spaarlampen en LED-lampen inleveren bij een van de afvalbrengstations en bij veel winkels die deze lampen verkopen.
 • Afvalbrengstation. U kunt uw oude of kapotte apparaten ook inleveren bij een afvalbrengstation.
 • Stadsboerderijen. Op alle Haagse stadsboerderijen staat een bak om kleine elektrische apparaten in te leveren. Meer informatie hierover vindt u op Wecycle op Haagse stadsboerderijen.
 • Kringloopwinkel en repaircafé. Breng uw apparaten naar een kringloopwinkel in de buurt of laat ze repareren bij een repaircafé.
 • Kunt u uw kapotte of afgeschreven apparatuur niet zelf wegbrengen naar een afvalbrengstation? Maak dan een afspraak om het te laten ophalen. Alleen inwoners kunnen een afspraak maken.

Video elektrische apparaten scheiden

Klik op de afbeelding om de video te bekijken op het YouTube-kanaal van de gemeente.

Naart het YouTube-kanaal van de gemeente

Gepubliceerd: 23 januari 2015Laatste wijziging: 26 september 2018