Ondernemerssubsidie elektrische scooters en (bak)fietsen aanvragen

Ondernemers, wilt u een elektrische scooter, high speed elektrische fiets of elektrische bakfiets kopen of leasen? U kon daarvoor subsidie aanvragen bij de gemeente.

Vanaf 20 maart 2018 kunt u geen subsidie meer aanvragen. De subsidiepot is leeg.

Zowel rechtspersonen (BV’s en NV’s), als eenmanszaken (ZZP’ers) en ondernemers in een VOF kunnen van de regeling gebruik maken.

Via de regeling kunnen elektrische scooters en high speed elektrische fietsen met een kenteken worden aangeschaft of geleased. Ook bakfietsen met elektrische trapondersteuning komen voor subsidie in aanmerking. Met het voertuig moet jaarlijks wel veel worden gereden (minimaal 3.000 kilometer).

Hoogte van de subsidie

Het subsidiebedrag is:

 • maximaal € 1.500
 • nooit hoger dan 50% van de aanschafprijs.
Voertuigen waarvan de aanschafkosten lager zijn dan € 2.000, komen niet in aanmerking voor de subsidie. Het totale beschikbare subsidiebedrag is € 300.000.

Voor wie?

Bedrijven die:

 • veelrijder zijn en met het voertuig jaarlijks minimaal 3.000 kilometer binnen Den Haag rijden (controle via een jaarlijks verslag) én
 • minimaal sinds 1 september 2017 gevestigd zijn in Den Haag.

En leasebedrijven die deze subsidie als korting doorberekenen aan hun klanten die binnen deze doelgroep vallen en voldoen aan de voorwaarden.

Voorwaarden

Lees alle voorwaarden in

Op het aanvraagformulier ondertekenen rechtspersonen (BV's en NV's) een de-minimisverklaring. Hiermee verklaart u dat u in de afgelopen 3 belastingjaren niet meer dan € 200.000 aan subsidies of andere voordelen van overheden heeft ontvangen. Leasebedrijven, ZZP'ers en ondernemers in een VOF hoeven geen de-minimisverklaring te ondertekenen.

Toelichting de-minimisverklaring (PDF, 176,5 kB)

Nodig bij de aanvraag

 • een ondertekende koop- of leaseovereenkomst. Bij de gemeente kunt u een format voor een koopovereenkomst aanvragen via denhaagelektrisch@denhaag.nl.
 • een kopie inschrijving van de Kamer van Koophandel waaruit blijkt dat u op 1 september 2017 al stond ingeschreven.
 • een kopie van een recent bankafschrift op naam van de aanvrager.
 • een leveranciersverklaring van de elektrische scooter waaruit een actieradius van minimaal 60 kilometer blijkt.

Aanvragen

U kunt geen subsidie meer aanvragen. De subsidiepot is leeg.

 • Sluit een 3-jarige leaseovereenkomst of een koopovereenkomst af. In de overeenkomst mag de voorwaarde worden opgenomen dat de overeenkomst vervalt als u geen subsidie krijgt.
 • Vraag de subsidie aan met het aanvraagformulier. Alleen volledige aanvragen worden in behandeling genomen.
 • Lees voor het aanvragen alle voorwaarden.

  Hoe lang duurt het?

  Binnen 4 weken na ontvangst van uw aanvraag krijgt u een reactie van de gemeente of uw subsidieaanvraag is goedgekeurd. De gemeente heeft deze tijd nodig voor de inhoudelijke beoordeling van de aanvraag door controle van de overeenkomst, het nemen van een besluit over de subsidieaanvraag en het versturen van de stukken aan de aanvrager.

  Binnen 4 weken na dagtekening van het besluit tot subsidieverlening wordt de subsidie uitbetaald.

  Wat u verder nog moet doen 

  Nadat de elektrische scooter(s) of high speed elektrische fiets(en) op uw naam is/zijn gezet, stuurt u een kopie van het kentekenbewijs naar het subsidiebureau van de gemeente.

  Vragen?

  Heeft u vragen, of wilt u meer informatie? Stuur dan een e-mail naar denhaagelektrisch@denhaag.nl.