De VvE-balie

De VvE-balie helpt eigenaren van appartementen met gratis advies bij het goed regelen van het bestuur van de Vereniging van Eigenaren en het onderhoud van het complex. Als eigenaar van een appartement(srecht) in Den Haag, bent u automatisch lid van een Vereniging van Eigenaren.

Appartementen

Advies op maat

  • De VvE-balie geeft elke Vereniging van Eigenaren (VvE) advies op maat. Soms is een telefonisch advies voldoende om de VvE actief te houden. 
  • U kunt een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek. De VvE-balie kijkt samen met u op basis van dit gesprek welke vervolgstappen mogelijk zijn. Als een telefonisch advies niet voldoende is, dan kan de VvE-balie op verzoek van de eigenaren de hele VvE uitnodigen om uitgebreid te praten over de hulp voor uw VvE. Samen met een adviseur van de VvE-balie maken de leden dan onderling afspraken over het bestuur en het onderhoud aan hun pand. 
  • Verder biedt de VvE-balie hulp bij het oplossen van meningsverschillen en conflicten binnen de VvE
  • Ook voor vragen over duurzaamheid, zoals isolatie en zonne-energie kunt u op afspraak terecht bij de VvE-balie.
  • De hulp en het advies van de medewerkers van de VvE-balie is gratis.

VvE Oké-test

Met de VvE Oké-test weet u binnen 5 minuten hoe uw VvE functioneert. Ook als u een appartement gaat kopen, kunt u met de test nagaan of de VvE van dat appartement financieel gezond is en actief voor het onderhoud spaart.

Waarom een VvE-balie

Den Haag heeft bijna 20.000 VvE's waarvan er zeker nog 4.000 niet actief zijn. Zij sparen niet voor onderhoud en overleggen niet met elkaar. Dat is slecht voor de woningen en daarmee niet goed voor de stad. Een actieve VvE betekent goed onderhouden woningen én straten met uitstraling.

Bijeenkomst VvE

De VvE-balie organiseert regelmatig bijeenkomsten om VvE’s te informeren over veilig, comfortabel en duurzaam onderhoud. Nieuwsgierig? Dit filmpje geeft u een indruk van zo’n bijeenkomst en wat u daar te horen krijgt.

Veilig, comfortabel en duurzaam wonen voor VvE’s

Meer informatie

Voor telefonisch advies of een afspraak kunt u contact opnemen met de VvE-balie.

Afbeelding met tekst: Met een sterke VvE zit u langer goed! VvE-balie, denhaag.nl/vvebalie

Gepubliceerd: 3 januari 2016Laatste wijziging: 4 juni 2017