Buitencentrum Wilhelminaoord

Buitencentrum Wilhelminaoord is een stukje Den Haag in Drenthe. Het buitencentrum ligt in de gemeente Westerveld en wordt het hele jaar door gebruikt door Haagse basisscholen voor schoolexcursies.

Adres en route

Koningin Wilhelminalaan 24
8384 GH Wilhelminaoord

E-mail: info@wilhelminaoord.com
Website: www.wilhelminaoord.com

In het buitencentrum organiseert de gemeente Den Haag School in Bos: een werkweek voor leerlingen uit het Haagse basisonderwijs. Leerlingen uit de groepen 7 en 8 verblijven met begeleiding een midweek in het centrum. Zo leren ze van en over de natuur.

Stapelbedden

Het buitencentrum bestaat uit een hoofdgebouw en een aantal bijgebouwen. Op de begane grond is een eetzaal, keuken, stafkamer, toilet en douche voor mindervaliden en 2 slaapplaatsen. De 2 bovenverdiepingen hebben kamers voor 1 tot 6 personen. Op de eerste verdieping zijn kamers met stapelbedden. Douches en toiletten zijn op iedere verdieping aanwezig.

Op het terrein van het buitencentrum liggen verder een voetbal- en volleybalveld, een boomgaard en een bos. Naast het bos ligt een heemtuin met een prehistorische nederzetting. Hier staat een huis uit de steentijd, 2 huizen uit de bronstijd en een kapschuur.

Bereikbaarheid

Het Buitencentrum Wilhelminaoord is met de auto en het openbaar vervoer te bereiken.

 • eigen vervoer:
  Per auto verlaat u de snelweg Zwolle-Leeuwarden (A32) bij afslag Steenwijk. Daar rijdt u richting Frederiksoord. In Frederiksoord neemt u de afslag Noordwolde. Na 3 kilometer ligt aan de linkerkant van de weg het buitencentrum.
 • openbaar vervoer:
  De trein uit Amsterdam/Den Haag gaat via Zwolle richting Leeuwarden en stopt ieder half uur in
  Steenwijk. Bij het station neemt u de bus richting Oosterwolde. Vervolgens stapt u in Wilhelminaoord uit. Langs de weg van Frederiksoord naar Noordwolde ligt het buitencentrum.

Weekendverhuur

Het is mogelijk om het Buitencentrum Wilhelminaoord in de weekenden te huren. Speciale groepen van minimaal 20 personen zijn vanaf vrijdagmiddag 16.00 uur tot en met zondag welkom. Voorwaarde is dat het hoofdgebouw na vertrek schoon wordt achtergelaten. Op de eerste dag is het belangrijk dat 2 personen een instructie krijgen van een van de medewerkers van het buitencentrum over onder andere het gebruik van de keuken en de brandbeveiliging.

Regels

Scholieren in Buitencentrum Wilhelminaoord moeten zich aan deze regels houden:

 • Scholieren mogen alleen het terrein af als er een volwassene meegaat.
 • In het bos op het terrein van het buitencentrum ligt een begraafplaats. Daar mogen scholieren absoluut niet komen.
 • In het prehistorische dorp mogen scholieren alleen bij activiteiten komen.
 • 's Avonds na 22.00 uur moet er rekening worden gehouden met de buren.
 • Mobiele telefoons mogen alleen mee met toestemming van de begeleiding. Tijdens de activiteiten mogen ze nooit mee.
 • Voor dringende zaken hangt er een munttelefoon in de gang van het hoofdgebouw.

Meer informatie

De dienst Stadsbeheer beheert het buitencentrum. School in Bos is van de gemeente Den Haag. Voor vragen, opmerkingen of informatie over het huren van het buitencentrum neemt u contact op met de dienst Stadsbeheer.

Buitencentrum Wilhelminaoord
Buitencentrum Wilhelminaoord

Gepubliceerd: 7 april 2017Laatste wijziging: 18 mei 2017