Uw zoekopdracht
Project

Binckhorst in beweging

Gepubliceerd: 
13 december 2016
Laatste wijziging: 
13 februari 2017

De Binckhorst is een belangrijk economisch gebied. Hier zijn internationale, ambachtelijke en creatieve bedrijven gevestigd. De komst van de Rotterdamsebaan geeft deze bijzondere plek een enorme impuls. Het college wil van de Binckhorst een moderne en eigentijdse stadswijk maken.

De Binckhorst (foto Dienst Stedelijke Ontwikkeling)

De Binckhorst is 1 van de grootste bedrijventerreinen van de Haagse regio. Oorspronkelijk is de Binckhorst door de gemeente ontwikkeld als gebied voor ambachtelijke en industriële bedrijvigheid. Later zijn er ook steeds meer kantoren bijgekomen. Inmiddels zijn ook de creatieve sector en IT van groot belang voor de Binckhorst. Met name in 4 grote verzamelpanden zijn inmiddels honderden bedrijven gevestigd.

Organische gebiedsontwikkeling

De gemeenteraad heeft op 22 december 2011 de ‘Gebiedsaanpak Binckhorst’ vastgesteld. Hiermee richt de gemeente zich op de organische ontwikkeling van de Binckhorst tot een gemengd woon- en werkgebied. Bent u investeerder of gebruiker van de Binckhorst? U wordt van harte uitgenodigd met plannen te komen. Stuur een e-mail naar binckhorst@denhaag.nl.

Brouwerij Kompaan

Subsidie Particuliere Initiatieven Binckhorst

Heeft u een goed idee voor een activiteit of een klein project dat de Binckhorst onder de aandacht brengt? Dan kan uw initiatief mogelijk in aanmerking komen voor subsidie. Het nieuwe bier de Binckse Belofte, is een mooi voorbeeld van een geslaagd particulier initiatief waarbij de subsidie gebruikt is. De brouwer heeft zich mede hierdoor in de Binckhorst gevestigd. Kijk voor informatie op Subsidie Particuliere Initiatieven Binckhorst.

Contact

Heeft u nog vragen over de Binckhorst? Stuurt u dan een mail naar binckhorst@denhaag.nl. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief Binckhorst (eerder verschenen nieuwsbrieven zijn ook via deze link te downloaden).

Zie ook

Gepubliceerd: 
13 december 2016
Laatste wijziging: 
13 februari 2017