Uw zoekopdracht

Laan van Meerdervoort en Javastraat: herinrichting smalle delen

Gepubliceerd: 
03 februari 2017
Laatste wijziging: 
09 februari 2017

De Javastraat en Laan van Meerdervoort maken deel uit van het hoofdroutenetwerk voor de fiets. De Laan van Meerdervoort is in december 2016 weer opengesteld voor verkeer. Op 6 februari 2017 start de laatste fase van het project.


De gemeente werkt aan het verbeteren van de fietsroute en heeft in 2016 de smalle delen van de Javastraat en Laan van Meerdervoort opnieuw ingericht. Zo kunnen fietsers hier in beide richtingen fietsen. Het gedeelte Javastraat is medio 2016 afgerond.

Impressie Javastraat

Op 6 februari 2017 start de laatste fase van de herinrichting van het smalle deel van de Laan van Meerdervoort. Er wordt gewerkt op het kruispunt Scheveningseweg/Zeestraat/Laan van Meederdervoort. Als gevolg hiervan is de Zeestraat vanaf de Bazarstraat voor doorgaand verkeer afgesloten. Fietsers en bestemmingsverkeer uitgezonderd.

  • Verkeer vanaf de Javastraat kan gewoon rechtsaf slaan naar de Scheveningseweg maar er kan mogelijk vertraging optreden.
  • Verkeer vanuit de Zeestraat kan niet rechtdoor naar de Scheveningseweg.
  • Doorgaand verkeer op de Laan van Meerdervoort is mogelijk, maar ook hier kan sprake zijn van enige vertraging. Er worden verkeersregelaars ingezet.

Laatste laag asfalt

Afhankelijk van de weersomstandigheden wordt de Laan van Meerdervoort op 2 maart vanaf de Trompstraat tot en met de Zeestraat afgesloten voor al het verkeer om de finale asfaltdeklaag aan te brengen. De kruising met de Anna Paulownastraat en de kruising met de Zeestraat zijn dan niet toegankelijk.

Klankbordgroep

De gemeente heeft deze plannen met een klankbordgroep van bewoners, bedrijven en belangengroepen ontwikkeld. In overleg met deze klankbordgroep is een nieuw wegprofiel ontworpen waarbij 1 rijstrook voor het autoverkeer verdwijnt. Hierdoor ontstaat ruimte voor een vrijliggend fietspad richting Kijkduin en kunnen de parkeerplaatsen langs de weg bijna overal behouden blijven.

Bouwapp

U kunt gratis de speciale app 'de Bouwapp' downloaden via de App Store (Apple) of de Google Play Store (Android). Deze app bevat alle actuele informatie over het project. Zoek na downloaden het project 'Laan van Meerdervoort' binnen de app op en voeg deze toe aan uw favorieten. Zo blijft u op de hoogte van het nieuws rondom de werkzaamheden.

Contact en meer informatie

Heeft u vragen, dan kunt u een e-mail sturen naar info.javastraat@denhaag.nl. Het raadsvoorstel, de nota van beantwoording en het definitieve voorontwerp kunt u inzien op de pagina van RIS 270660.

Den Haag maakt het

Met de boodschap 'Den Haag maakt het' houdt de gemeente u op de hoogte van alle verbeteringen en werkzaamheden.

Gepubliceerd: 
03 februari 2017
Laatste wijziging: 
09 februari 2017