Uw zoekopdracht

Laan van Meerdervoort en Javastraat: herinrichting smalle delen

Gepubliceerd: 
20 oktober 2016
Laatste wijziging: 
06 januari 2017

De Javastraat en Laan van Meerdervoort maken deel uit van het hoofdroutenetwerk voor de fiets. De gemeente werkt aan het verbeteren van de fietsroute en richt in 2016 de smalle delen van de Javastraat en Laan van Meerdervoort opnieuw in.

Zo kunnen fietsers hier in beide richtingen fietsen. Het gedeelte Javastraat is inmiddels afgerond. Het gedeelte Laan van Meerdervoort heeft vertraging opgelopen. De werkzaamheden worden 23 december 2016 afgerond. Vanaf deze datum zal dit deel van de Laan van Meerdervoort weer opengesteld worden voor het verkeer. De deklaag met geluidsdempend asfalt wordt in een later stadium aangebracht. Afhankelijk van de weersomstandigheden zal dit in het eerste kwartaal van 2017 zijn.

Impressie Javastraat

Klankbordgroep

De gemeente heeft deze plannen met een klankbordgroep van bewoners, bedrijven en belangengroepen ontwikkeld. In overleg met deze klankbordgroep is een nieuw wegprofiel ontworpen waarbij 1 rijstrook voor het autoverkeer verdwijnt. Hierdoor ontstaat ruimte voor een vrijliggend fietspad richting Kijkduin en kunnen de parkeerplaatsen langs de weg bijna overal behouden blijven.

Javastraat

De herinrichting van de Javastraat is al klaar. Ook hier is een vrijliggend fietspad aangelegd richting Kijkduin, een rijstrook voor het autoverkeer is verdwenen en het riool is vervangen.

Bouwapp

U kunt gratis de speciale app 'de Bouwapp’ downloaden via de App Store (Apple) of de Google Play Store (Android). Deze app bevat alle actuele informatie over het project. Zoek na downloaden het project 'Laan van Meerdervoort' binnen de app op en voeg deze toe aan uw favorieten. Zo blijft u op de hoogte van het nieuws rondom de werkzaamheden.

Contact en meer informatie

Heeft u vragen, dan kunt u een e-mail sturen naar info.javastraat@denhaag.nl. Het raadsvoorstel, de nota van beantwoording en het definitieve voorontwerp kunt u inzien op de pagina van RIS 270660.

Nieuwsbrief

Omwonenden ontvangen een nieuwsbrief over het project.

Bewonersbrieven

Ook krijgen omwonenden brieven over de werkzaamheden en de gevolgen daarvan.

Den Haag maakt het

Met de boodschap 'Den Haag maakt het' houdt de gemeente u op de hoogte van alle verbeteringen en werkzaamheden.

Gepubliceerd: 
20 oktober 2016
Laatste wijziging: 
06 januari 2017