Park en Ride terreinen Den Haag

Gepubliceerd: 
20 december 2016
Laatste wijziging: 
19 juni 2017

Gaat u naar het centrum van Den Haag of naar Scheveningen? Vermijd files en bespaar parkeergeld door te parkeren op 1 van de Park en Ride-terreinen (transferia) in of vlakbij Den Haag.

Op het Park en Ride (P+R)-terrein parkeert u uw auto tegen een laag tarief. Vervolgens kunt u gebruikmaken van het openbaar vervoer om van het parkeerterrein naar uw bestemming te reizen. Een overzicht van alle P+R-terreinen vindt u op de kaart. Klik op het P+R-terrein van uw keuze voor meer informatie. Een P+R-terrein wordt ook wel transferium genoemd.

Overzicht P+R terreinen (transferia)

P+R Hoornwijk

Laan van Zuid Hoorn 38
2289 DE Rijswijk

Bij P+R Hoornwijck kunt u uw auto droog en veilig parkeren in een afgesloten parkeergarage.
Op de A4, A12 en A13 staan voor het verkeersplein Ypenburg borden 'P+R Hoornwijck'. Volg deze borden naar de parkeergarage aan de Laan van Zuid Hoorn 38 in Rijswijk. In de garage is plaats voor 444 auto’s. De afstand naar de tramhalte Laan van ’s Gravenmade waar de Binnenstad Express stopt is 260 meter. Deze tram brengt u naar de binnenstad van Den Haag. Kijk voor de actuele vertrektijden op www.htm.nl.

Goed om te weten:

  • In de parkeergarage zijn 6 oplaadpunten voor elektrische auto's.
  • De parkeergarage is 24 uur per dag toegankelijk.
  • U kunt gebruikmaken van een voordelige P+R kaart. U parkeert uw auto en reist verder per tram. Kijk voor hoe dit werkt en voor tarieven op de pagina Binnenstad Express

P+R De Uithof

Jaap Edenweg 10
2544 NL Den Haag

De parkeerplaats van sportcentrum De Uithof is een gratis P+R-terrein. Vanaf P+R De Uithof reist u met RandstadRail 4 in ongeveer 15 minuten naar het centrum van Den Haag.

Op P+R De Uithof is een oplaadpunt voor elektrische auto's.

P+R Station Ypenburg

Prinses Maximaplein
Den Haag

Op P+R Station Ypenburg kunt u gratis parkeren. Vanaf dit parkeerterrein kunt u met de trein in 8 minuten van Station Ypenburg naar Den Haag Centraal Station reizen.

Op P+R Station Ypenburg zijn 4 oplaadpunten voor elektrische auto's.

P+R ’t Schouw

Plesmanlaan 102
2332 CB Leiden

Rijdt u naar Den Haag via de snelweg A44? Parkeer dan gratis op P+R ’t Schouw. Dit terrein met busstation ligt aan de A44 (afslag 8), bij Leiden. Vanaf het busstation rijden 6 bussen per uur naar Den Haag. De reistijd met de bus naar het centrum van Den Haag is ongeveer 30 minuten.

P+R Station Laan van Nieuw Oost-Indië (Mariahoeve)

Van Alphenstraat 102
2274 NE Voorburg

Parkeren op het Q-Park P+R-terrein van Station Laan van Nieuw Oost-Indië kost € 2,19 per uur. Reist u met de trein? Dan ontvangt u korting op het maximale dagtarief. Vanaf het treinstation kunt u met de trein of RandstadRail binnen 5 minuten naar het centrum van Den Haag reizen. Bus 23 rijdt vanaf de Laan van Nieuw Oost-Indië in ongeveer 20 minuten naar Scheveningen. Kijk voor de actuele vertrektijden op www.htm.nl.

Op P+R Station Laan van Nieuw Oost-Indië zijn 2 oplaadpunten voor elektrische auto's.

P+R Bronovo ziekenhuis

Bronovolaan 5
2597 AX Den haag

Tijdens daluren stelt ziekenhuis Bronovo haar parkeerterrein beschikbaar aan bezoekers van Den Haag. Bezoekers moeten vooraf een parkeerplaats reserveren via www.uitjeauto.nl.

Vanaf het ziekenhuis Bronovo kunt u per bus vanaf de parkeerplek in 15 minuten naar Scheveningen Strand of naar het centrum van Den Haag reizen.

P+R World Forum

Churchillplein 10
2517 JW Den Haag

Tijdens daluren kunt u gebruik maken van de parkeergarage bij World Forum. Bezoekers moeten vooraf een parkeerplaats reserveren via www.uitjeauto.nl.

Vanaf World Forum kunt u per bus of tram vanaf de parkeerplek in 10 minuten naar Scheveningen Strand of in 15 minuten naar het centrum van Den Haag reizen.

Gepubliceerd: 
20 december 2016
Laatste wijziging: 
19 juni 2017