Naar Scheveningen met de auto of motor

Gepubliceerd: 
19 mei 2015
Laatste wijziging: 
21 juni 2017

Komt u met de auto of motor naar Scheveningen? Houd dan rekening met extra drukte en ga goed voorbereid op weg. Volg vanaf de snelweg de borden naar Scheveningen, zodat uw bezoek ontspannen begint.

Het kan op zomerse dagen erg druk zijn op de wegen naar Scheveningen. Het openbaar vervoer of de (brom)fiets is dan de beste manier om bij de badplaats te komen.

Scheveningen boulevard

P+R Hoornwijck

Bij P+R Hoornwijck kunt u uw auto droog en veilig parkeren in een afgesloten parkeergarage. Op de A4, A12 en A13 staan voor het verkeersplein Ypenburg borden ‘P+R Hoornwijck’. Volg deze borden naar de parkeergarage aan de Laan van Zuid Hoorn 38 in Rijswijk. De afstand naar de tramhalte Laan van ’s Gravenmade waar de Binnenstad Express stopt is 260 meter. In de garage is plaats voor 444 auto’s. Elke 10 minuten rijdt tram 15 in ongeveer 13 minuten naar de Haagse binnenstad. Rijdt u elektrisch? In de parkeergarage van P+R Hoornwijck staan 6 laadpalen voor elektrische auto's. Zie ook www.parkeren-denhaag.nl/pr-hoornwijck.

De slimste route naar het strand

Op mooie dagen kan het druk zijn op de wegen naar de kust. Het is dan slim om van tevoren te bedenken of u richting Scheveningen-Haven of Scheveningen-Bad gaat. Voor deze bestemmingen geeft de gemeente u het volgende advies:

  1. Scheveningen-Bad via het Prins Clausplein, de A4, de N14 (Sijtwendetunnel), S200, Van Alkemadelaan en de Zwolsestraat.
  2. Scheveningen-Haven via de Koningskade, Prof. B.M. Teldersweg, President Kennedylaan, Houtrustweg en Westduinweg.

Let op: 26 maart 2017 beginnen er werkzaamheden aan de Raamweg. Route 2 is daardoor niet altijd beschikbaar. De afsluiting van de Raamweg duurt tot eind juni. Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd.

  • In fase 1 (26 maart t/m 23 april) is er nog wel verkeer mogelijk over Raamweg en Koningskade richting Scheveningen. Behalve tijdens 2 volledige weekendafsluitingen van vrijdag 7 april 20.00 tot maandag 10 april 06.00 uur en vrijdag 14 april 20.00 tot maandag 17 april 06.00 uur.
  • Vanaf fase 2 (24 april t/m 23 juni) is de Raamweg tussen Javastraat en Laan Copes van Cattenburch volledig afgesloten in beide richtingen en dan is route 2 niet beschikbaar. Het verkeer wordt met borden omgeleid.

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op de website van de Raamweg

Parkeerplaats bij het strand

Navigatiesysteem uit

Om het verkeer in Scheveningen op drukke, zomerse dagen in goede banen te leiden, zet de gemeente extra verkeersregelaars in. Het advies aan automobilisten is om wanneer dit het geval is in Scheveningen het navigatiesysteem uit te zetten en de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen.

Zie ook

Parkeren aan het strand

Gepubliceerd: 
19 mei 2015
Laatste wijziging: 
21 juni 2017