Uw zoekopdracht

Westbroekpark

Gepubliceerd: 
25 augustus 2009
Laatste wijziging: 
21 juni 2017

Het Westbroekpark werd in 1926 vernoemd naar directeur Gemeenteplantsoenen Pieter Westbroek. Het rosarium, de vijvers en de speelweide maken het park een bezoek waard. In het Westbroekpark bloeien meer dan 300 verschillende rozen. En er zijn zo’n 20.000 rozenstruiken. Daarnaast heeft het park een vaste plantentuin met 150 soorten planten. Op de speelweide zijn vaak evenementen.

De ingang van het Westbroekpark is aan de Kapelweg. Hier is een fietsenstalling aanwezig.
Het Westbroekpark is bereikbaar met tram 9 en buslijn 21. Met de auto komt u via de Nieuwe Duinweg bij de hoofdingang. Er is parkeergelegenheid aan de Kapelweg. In het Westbroekpark vindt u een restaurant en een watertappunt. In de zomer zijn ook de theeschenkerij en roeibotenverhuur geopend.

Karakteristiek

Bij alle planten staan naambordjes. Dus denkt u erover om nieuwe planten aan te schaffen? Dan kunt u in het Westbroekpark inspiratie opdoen. Geniet ondertussen van de mooie vijvers en beelden in het park. Door de losstaande boomgroepen en de schilderachtige doorkijkjes doet de aanleg denken aan een Engels park. Het rosarium heeft geen wandelpaden. U loopt gewoon over het gras.

Speelweide

Naast het rosarium ligt de speelweide. De weide wordt bijvoorbeeld gebruikt voor balspelen en barbecues. In de speeltuin staat een schip waar kinderen op kunnen spelen. Daarnaast zijn er 6 schommels en een kabelbaan.

Internationale Rozenconcours

Jaarlijks vindt het Internationale Rozenconcours in het Westbroekpark plaats. Uit de hele wereld doen honderden rozenrassen mee. Een aantal speciale commissies keurt de rozen. De roos met het hoogste aantal punten wint de Gouden Roos van de stad Den Haag.

Westbroekpark
Gepubliceerd: 
25 augustus 2009
Laatste wijziging: 
21 juni 2017