Uw zoekopdracht

School in Bos

Gepubliceerd: 
22 augustus 2009
Laatste wijziging: 
22 oktober 2015

Speciaal voor schoolkinderen (groep 7 en 8) uit Den Haag is er School in Bos. School in Bos ligt vlakbij het dorpje Wilhelminaoord in de provincie Drenthe.

Tijdens een werkweek naar School in Bos ontdekken kinderen van alles over de natuur, het milieu en het verleden. Het Buitencentrum Wilhelminaoord wordt het hele jaar door gebruikt door Haagse scholen.

Waarom een week weg?

Den Haag is een stad en in de stad is ruimte gemaakt voor de natuur. Er zijn bijvoorbeeld parken, kinderboerderijen en schooltuinen. Tijdens School in Bos worden de rollen eens omgedraaid. Midden in de natuur leren stadse kinderen zich aan te passen. Dat is leerzaam, want de natuur is nodig om te leven.

Terug in de tijd

Een week School in Bos is een uitgebreid programma met activiteiten. Kinderen gaan op speurtocht door de natuur, leren over planten, dieren en het landschap en helpen de boswachter een handje. Er is speciaal aandacht voor hoe mensen in de prehistorie woonden en leefden. Er is een dorp nagebouwd met huizen uit de bronstijd en steentijd. Daar leren kinderen vuur maken, brons gieten en manden vlechten.

Buitencentrum Wilhelminaoord

School in Bos is in het Buitencentrum Wilhelminaoord, in de Drentse gemeente Westerveld. De scholieren en begeleiders leven en slapen in een groot gebouw van 100 jaar oud. Het centrum heeft grote (6 bedden) en kleine slaapkamers (2 bedden), een keuken en een eet- en recreatiezaal.

Meer informatie

School in Bos is alleen bedoeld voor leerlingen in groep 7 of 8 van de basisschool. Zij vertrekken op maandagochtend en komen op vrijdagmiddag weer thuis. Alle leerlingen die meegaan ontvangen een Leerlingboekje. Daarin staat informatie over de locatie, de regels, het programma en welke spullen zij mee moeten nemen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de basisschool van uw kind.

Vanuit de gemeente Den Haag wordt School in Bos ondersteund door de afdeling Natuur- en Milieueducatie.

Voorbereidende les

Het Museon verzorgt een voorbereidende les voor de werkweek. In deze les komen de leerlingen meer te weten over de prehistorie, ijstijden en verschillende landschappen in Nederland.

Gepubliceerd: 
22 augustus 2009
Laatste wijziging: 
22 oktober 2015