Uw zoekopdracht
Project

Nieuwe huisvesting Eurojust

Gepubliceerd: 
20 april 2017
Laatste wijziging: 
20 april 2017

Dit jaar verhuist Eurojust van de Binckhorstlaan naar de nieuwbouw aan de Jan Willem Frisolaan in de Internationale Zone. Eurojust is een agentschap van de Europese Unie.

Eurojust is de organisatie voor gerechtelijke samenwerking in de Europese Unie en staat voor een effectieve strijd tegen georganiseerde zware criminaliteit en terrorisme binnen alle lidstaten.

Openbare ruimte

De gemeente zorgt voor een nieuwe inrichting van de openbare ruimte. Hiermee is al een eerste start gemaakt en dit jaar worden de werkzaamheden afgerond. In het ontwerp is rekening gehouden met de nieuwe verkeersstromen en parkeerplaatsen. Ook sluit de nieuwe openbare ruimte aan op de sfeer en de groene inrichting van het buitenterrein van Eurojust. Aan de zijde van de Johan de Wittlaan sluit het buitenterrein van Eurojust met haar duinlandschap aan op het aan de overzijde gelegen World Forum.

Ontwerp

Het ontwerp voor de nieuwe huisvesting is gemaakt door Mecanoo architecten en DS landschaparchitecten. Het Rijksvastgoedbedrijf is eigenaar van het complex. Eurojust huurt het gebouw.

Klankbordgroep

Tijdens de planvorming en de bouw van het complex is er overleg met een klankbordgroep waarin belanghebbenden vertegenwoordigd zijn. De leden van deze groep komen allemaal uit de directe omgeving van de nieuwbouwlocatie en nemen op persoonlijke titel deel.

Bestemmingsplan

Voor de bouw van Eurojust is een nieuw bestemmingsplan gemaakt. Op 5 juli 2012 heeft de gemeenteraad ingestemd met dit nieuwe bestemmingsplan Zorgvliet-Eurojust. Met de uitspraak van de Raad van State van 30 januari 2013 is het bestemmingsplan onherroepelijk geworden: hierover kunt u meer lezen op de pagina Zorgvliet (Eurojust)

Impressie nieuwbouw Eurojust – Mecanoo Eurojust Back
Impressie nieuwbouw Eurojust – Mecanoo Eurojust Back
Impressie nieuwbouw Eurojust – Mecanoo Eurojust Entrance
Impressie nieuwbouw Eurojust – Mecanoo Eurojust Entrance


Gepubliceerd: 
20 april 2017
Laatste wijziging: 
20 april 2017