Uw zoekopdracht

Kavels Ypenburg Deelplan 20

Gepubliceerd: 
08 juni 2017
Laatste wijziging: 
27 juni 2017

Sfeervol wonen dichtbij groen, water en stad. Aan de rand van Ypenburg en pal achter het Hofbad biedt de gemeente 100 kavels aan voor zelfbouwwoningen. Vlakbij een plas, nabij de uitvalswegen en dichtbij alle voorzieningen: van een stadsboerderij tot een NS-station.

Wonen in Deelplan 20: de charme van de kleinschaligheid en de voorzieningen van de stad

De locatie wordt gekenmerkt door ruime kavels met uiteenlopende woningtypen die inspireren tot bijzondere woningontwerpen. Ontwerpen die u voor een groot deel zelf in de hand heeft. En dat op een aantrekkelijk gelegen locatie. Op de fiets bent u snel in De Balij, Delftse Hout of hartje stad.

Voor ieder wat wils

Op deze locatie zijn veel mogelijkheden. Voor starters, bedrijven, mensen die samen willen bouwen of mensen die een vrijstaande woning willen. Maar vooral voor mensen die geen 13-in-een-dozijn rijtjeswoning willen en het zelf willen doen. Het eerste jaar na de start van de verkoop zijn de kavels alleen beschikbaar voor particulieren en geldt een zelfbewoningsplicht van 3 jaar na oplevering.

3d-animatiefilm met mogelijkheden van de locatie

Er is een korte 3d-animatiefilm gemaakt om de vele mogelijkheden van deze locatie te laten zien. Bekijk de film via deze link 'Ontwerp uw droomhuis in Ypenburg'.

Duurzame wijk

In Deelplan 20 is geen gas- of warmtenetwerk aanwezig. Woningen moeten daarom op een andere duurzame manier verwarmd worden. Dit bepaalt u zelf. Bijvoorbeeld all-electric, een luchtwarmtepomp of met een warmtepomp die is aangesloten op een bodemwarmtesysteem van verticale warmtewisselaars. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Duurzaam bouwen'.

Parkeren op eigen terrein

In het ontwerp parkeert u zoveel mogelijk op eigen terrein. Altijd een eigen parkeerplek naast huis is niet alleen erg prettig, maar houdt ook de auto uit de straat. De gemeente Den Haag onderzoekt de mogelijkheid om betaald parkeren in te voeren als de wijk klaar is. Betaald parkeren voorkomt eventuele overlast van bezoekers van het Hofbad die in de nieuwe woonwijk willen parkeren. De gemeente moedigt hiermee ook het gebruik van parkeren op eigen terrein aan.

Geluid in de wijk

Door de ligging van de wijk bij de snelwegen A4 en A12 is er in Deelplan 20 hogere geluidbelasting dan normaal toegestaan. Om dit geluid te verminderen en/of te compenseren, zorgt de gemeente voor verschillende maatregelen. Ook u kunt zelf maatregelen nemen om de woonbeleving te verbeteren. Kijk voor meer informatie op Aanpak geluid kavels Deelplan 20, Ypenburg.

In de nabije omgeving van deelplan 20 ligt TNO Ypenburg. Daar worden overdag verschillende proeven uitgevoerd, die voor een deel hoorbaar kunnen zijn in de omgeving van dit terrein. Hiervoor heeft TNO een vergunning. Samen met TNO heeft de gemeente maatregelen vastgesteld om deze geluidbelasting in deelplan 20 binnen de daarvoor geldende normen te houden. Deze maatregelen zijn ook genomen voor de al bestaande woningen rondom het TNO-terrein. Deze maatregelen staan ook in het bestemmingsplan.

Link naar bestemmingsplan Deelplan 20

Kijk voor meer informatie over de TNO locatie in Ypenburg op www.tno.nl/ypenburg.

Overige woningbouwontwikkelingen

Naast de zelfbouwkavels wordt ruimte geboden aan tijdelijke huisvesting van statushouders. In Deelplan 20 zijn hiervoor 15 woningen gebouwd. Verder is direct naast het Hofbad een woongebouw met 70 tot maximaal 160 appartementen gepland.

Overzocht aanbod per kaveltype
Overzocht aanbod per kaveltype

Voorbeeldwoningen Deelplan 20 voor kavels Duiker, Rietgans en Uiver

Speciaal voor Deelplan 20 hebben architecten op verzoek van de gemeente woningen ontworpen die op deze locatie gebouwd kunnen worden. Laat u inspireren door al deze mooie huizen. Zo krijgt u een indruk van de vele bouwstijlen en indelingen die mogelijk zijn. En niet geheel onbelangrijk: u krijgt een goed inzicht in de kosten van een woning. Het kan u helpen om te bepalen wat u mooi of belangrijk vindt en waar u in wilt investeren. Uiteraard bent u niet verplicht 1 van deze ontwerpen te kiezen.

Bekijk de Voorbeeldwoningen Deelplan 20 voor kavels Duiker, Rietgans en Uiver

Kaveltype Duiker

In het midden van het plan zijn kavels te koop aangeboden voor vrijstaande woningen. Zie hieronder de kavelpaspoorten. In de kolom 'Prijs in euro' ziet u de status van de kavel. Dit kan zijn Optie, dan is er een optie op genomen en heeft de optant 12 weken de tijd om een definitieve beslissing te nemen. Dit kan ook zijn Reservering, dan is de grond gereserveerd voor de koper. De koper heeft dan al 10% van de kavelprijs aanbetaald. De kans dat de kavel alsnog op de markt komt is beperkt. Er kan ook Verkocht staan. In dat geval is de kavel reeds verkocht en gaat de koper zijn eigen huis bouwen. Wanneer er een prijs staat, is de kavel nog vrij en kunt u een optie nemen. Dit kan in de Kavelwinkel en kost u €300.

Kaveltype Duiker

Kaveltype Duiker
Naam Kavelnr Prijs in € Woningtype Kavelpaspoort
Duiker 113 Optie Vrijstaande woning Duiker 113
Duiker 114 Optie Vrijstaande woning Duiker 114
Duiker 115 Optie Vrijstaande woning Duiker 115
Duiker 116 Optie Vrijstaande woning Duiker 116
Duiker 117 Optie Vrijstaande woning Duiker 117
Duiker 118 Optie Vrijstaande woning Duiker 118
Duiker 119 Optie Vrijstaande woning Duiker 119
Duiker 120 Optie Vrijstaande woning Duiker 120
Duiker 121 Optie Vrijstaande woning Duiker 121
Duiker 122 Optie Vrijstaande woning Duiker 122
Duiker 123 Optie Vrijstaande woning Duiker 123

Kaveltype Rietgans

In de binnenrand zijn kavels in de verkoop gekomen voor geschakelde herenhuizen. Dit zijn woningen van drie lagen hoog maar met de mogelijkheid, tegen suppletie, hier een vierde laag op te bouwen. De kavels hebben allemaal een andere breedtemaat. Zie hieronder de kavelpaspoorten. In de kolom “Prijs in euro” ziet u de status van de kavel. Dit kan zijn Optie, dan is er een optie op genomen en heeft de optant 12 weken de tijd om een definitieve beslissing te nemen. Dit kan ook zijn Reservering, dan is de grond gereserveerd voor de koper. De koper heeft dan al 10% van de kavelprijs aanbetaald. De kans dat de kavel alsnog op de markt komt is beperkt. Er kan ook Verkocht staan. In dat geval is de kavel reeds verkocht en gaat de koper zijn eigen huis bouwen. Wanneer er een prijs staat, is de kavel nog vrij en kunt u een optie nemen. Dit kan in de Kavelwinkel en kost u € 300.

Kaveltype Rietgans

Kaveltype Rietgans
Naam Kavelnr Prijs in € Woningtype Kavelpaspoort
Rietgans 65 vanaf 139.750 Tussenwoning Rietgans 65
Rietgans 66 vanaf 156.000 Tussenwoning Rietgans 66
Rietgans 67 vanaf 139.750 Tussenwoning Rietgans 67
Rietgans 68 Optie Tussenwoning Rietgans 68
Rietgans 69 Optie Tussenwoning Rietgans 69
Rietgans 70 Optie Tussenwoning Rietgans 70
Rietgans 71 Optie Tussenwoning Rietgans 71
Rietgans 72 vanaf 139.750 Tussenwoning Rietgans 72
Rietgans 73 vanaf 148.000 Tussenwoning Rietgans 73
Rietgans 74 Optie Tussenwoning Rietgans 74
Rietgans 75 vanaf 139.750 Tussenwoning Rietgans 75
Rietgans 76 Optie Hoekwoning Rietgans 76
Rietgans 77 Optie Hoekwoning Rietgans 77
Rietgans 78 vanaf 156.000 Tussenwoning Rietgans 78
Rietgans 79 Optie Tussenwoning Rietgans 79
Rietgans 80 Optie Tussenwoning Rietgans 80
Rietgans 81 Optie Tussenwoning Rietgans 81
Rietgans 82 Optie Tussenwoning Rietgans 82
Rietgans 83 Optie Tussenwoning Rietgans 83
Rietgans 84 vanaf 164.250 Tussenwoning Rietgans 84

Uiver

Aan de rand van het plan, nabij de Plas van Reef, zijn kavels in de verkoop gegaan voor dijkwoningen. Dit zijn kavels van 7,5 meter breed voor een woning met vele indelingsmogelijkheden. Zie hieronder de kavelpaspoorten. In de kolom “Prijs in euro” ziet u de status van de kavel. Dit kan zijn Optie, dan is er een optie op genomen en heeft de optant 12 weken de tijd om een definitieve beslissing te nemen. Dit kan ook zijn Reservering, dan is de grond gereserveerd voor de koper. De koper heeft dan al 10% van de kavelprijs aanbetaald. De kans dat de kavel alsnog op de markt komt is beperkt. Er kan ook Verkocht staan. In dat geval is de kavel reeds verkocht en gaat de koper zijn eigen huis bouwen. Wanneer er een prijs staat, is de kavel nog vrij en kunt u een optie nemen. Dit kan in de Kavelwinkel en kost u € 300.

Kaveltype Uiver

Kaveltype Uiver
Naam Kavelnr Prijs in € Woningtype Kavelpaspoort
Uiver 23 Optie Dijkwoning/hoekwoning Uiver 23
Uiver 25 t/m 35 en 39,40,42,44,46 164.250 Dijkwoning/hoekwoning Uiver 25 t/m 35 en 39,40,42,44,46
Uiver 24,28,36,41,43,45 Optie Dijkwoning/hoekwoning Uiver 24,28,36,41,43,45
Uiver 37 Optie Dijkwoning/hoekwoning Uiver 37
Uiver 38 Optie Dijkwoning/hoekwoning Uiver 38
Uiver 47 Optie Dijkwoning/hoekwoning Uiver 47

Albatros

Op Deelplan 20 is ruimte voor kleinschalige appartementencomplexen voor bouwgroepen. Hiervoor dient u bij de gemeente geregistreerd te staan als bouwgroep. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Bouwgroepen'. De verkoop van de kavels 64 en 85 is reeds gestart, hiervoor kunt u zich niet meer aanmelden. De verkoop van kavel  48 start in september. U kunt zich registreren tot en met 25 september 2017.

Kaveltype Albatros

Kaveltype Albatros
Naam Kavelnr Prijs in € Woningtype Kavelpaspoort
Albatros 48 ntb Appartement Albatros 48
Albatros 64 Optie Appartement Albatros 64
Albatros 85 Optie Appartement Albatros 85

Pelikaan

Op Deelplan 20 komen 4 bedrijfsruimten. De kavels hiervoor zijn in maart 2017 te koop aangeboden. Zie hieronder de kavelpaspoorten. In de kolom “Prijs in euro” ziet u de status van de kavel. Dit kan zijn Optie, dan is er een optie op genomen en heeft de optant 12 weken de tijd om een definitieve beslissing te nemen. Dit kan ook zijn Reservering, dan is de grond gereserveerd voor de koper. De koper heeft dan al 10% van de kavelprijs aanbetaald. De kans dat de kavel alsnog op de markt komt is beperkt. Er kan ook Verkocht staan. In dat geval is de kavel reeds verkocht en gaat de koper zijn eigen huis bouwen. Wanneer er een prijs staat, is de kavel nog vrij en kunt u een optie nemen. Dit kan in de Kavelwinkel en kost u € 300.

Kaveltype Pelikaan

Kaveltype Pelikaan
Naam Kavelnr Prijs in € Woningtype Kavelpaspoort
Pelikaan 86,87,88 Optie Bedrijfsunit Pelikaan 86,87,88
Pelikaan 89 Optie Bedrijfsunit Pelikaan 89

Woerd

Op 12 mei 2017 is de inschrijving voor de kavels type Woerd gestart. Deze kavels zijn te koop met een financieringsregeling voor starters op de koopwoningmarkt met een gezinsinkomen tussen de €30.000 en €38.500 bruto per jaar. Inschrijven voor deze kavels kan tot en met 9 juni 2017. Het gaat in totaal om 23 kavels; 21 tussenwoningen en 2 hoekwoningen. De kavelprijs is vanaf €59.250. Hieronder kunt u de locatiesheet downloaden met meer informatie over de locatie, de kavels en de planning.

Meer informatie over de financieringsregeling leest u op de pagina 'Financieringsregeling voor zelfbouwers met lager inkomen (IBBDH)'.

Zie hieronder de kavelpaspoorten. In de kolom “Prijs in euro” ziet u de status van de kavel. Dit kan zijn Optie, dan is er een optie op genomen en heeft de optant 12 weken de tijd om een definitieve beslissing te nemen. Dit kan ook zijn Reservering, dan is de grond gereserveerd voor de koper. De koper heeft dan al 10% van de kavelprijs aanbetaald. De kans dat de kavel alsnog op de markt komt is beperkt. Er kan ook Verkocht staan. In dat geval is de kavel reeds verkocht en gaat de koper zijn eigen huis bouwen. Wanneer er een prijs staat, is de kavel nog vrij en kunt u een optie nemen. Dit kan in de Kavelwinkel en kost u € 300.

Kaveloverzicht type Woerd (te koop via financieringsregeling)

Kaveloverzicht type Woerd (te koop via financieringsregeling)
Naam Kavelnummer Prijs in euro Woningtype Kavelpaspoort
Woerd (IBB) 90 vanaf 64.250 Eindwoning Woerd 90
Woerd (IBB) 91 vanaf 59.250 Tussenwoning Woerd 91
Woerd (IBB) 92 vanaf 62.250 Tussenwoning Woerd 92
Woerd (IBB) 93-97 en 100-108 vanaf 59.250 Tussenwoning Woerd 93-97 en 100-108
Woerd (IBB) 98, 99 vanaf 64.250 Hoekwoning Woerd 98, 99
Woerd (IBB) 109 vanaf 62.250 Tussenwoning Woerd 109
Woerd (IBB) 110, 111 vanaf 59.250 Tussenwoning Woerd 110, 111
Woerd (IBB) 112 vanaf 64.250 Eindwoning Woerd 112

Bouwboek

Er is ook een bouwboek vol ontwerpen van huizen voor het type Woerd. Deze toont welke huizen beschikbaar en haalbaar zijn. Het boek bevat ontwerpen van diverse architecten/aanneemcombinaties die een complete woning voor een betaalbare prijs aanbieden. Het is niet verplicht om deze ontwerpen te gebruiken. Download hieronder het bouwboek met de ontwerpen voor Deelplan 20.

Kloet

Aan de rand van Deelplan 20 komen nog meer dijkwoningen van 7.5 meter breed. Deze kavels komen in september 2017 in de verkoop. Op dinsdag 26 september 2017 staat er van 9.00 tot 24.00 uur een inschrijfformulier op de website www.ikbouwindenhaag.nl. U kunt zich dan digitaal inschrijven. Hoe laat u zich inschrijft, doet niet ter zake. Er is slechts één inschrijving per huishouden toegestaan. Bij dubbele inschrijvingen worden al deze inschrijvingen ongeldig. U hoeft bij inschrijving nog niet aan te geven naar wel kavelnummer uw voorkeur uitgaat. Na inschrijving ontvangt u een ontvangstbevestiging per e-mail. Let dus goed op dat u uw e-mailadres correct invult.

Alle niet-dubbele inschrijvingen gaan naar de notaris. Deze loot de volgorde waarin gekozen kan worden voor een kavel. Op vrijdag 29 september 2017 wordt u per e-mail op de hoogte gebracht van de uitslag bij de notaris. De inschrijvers met de lotnummers 1 tot en met 35 worden uitgenodigd voor een kavelkeuzeavond op dinsdag 3 oktober 2017. De inschrijvers met lotnummers 36 of hoger worden niet uitgenodigd. Zij komen op volgorde van hun lotnummer op de wachtlijst te staan. Op volgorde van lotnummer kan tijdens de bijeenkomst een keuze gemaakt worden voor een kavel. U kunt er ook voor kiezen op de wachtlijst geplaatst te worden. Op die wachtlijst geldt de volgorde die de notaris heeft bepaald. Wanneer u wel wordt uitgenodigd voor de kavelkeuzeavond maar u verschijnt daar niet, dan vervalt uw recht op plaatsing op de wachtlijst.

Wanneer u op de wachtlijst staat voor de types Duiker, Rietgans of Uiver, is het mogelijk u in te schrijven voor Kloet. Wanneer dit leidt tot een optie op een Kloetkavel, vervalt uw plaats op de wachtlijst Duiker/Rietgans/Uiver. Wanneer uw inschrijving voor Kloet leidt tot een plaats op de wachtlijst, dan dient u een keuze te maken voor een wachtlijst. U kunt slechts op één wachtlijst geregistreerd staan.

Meer informatie over kavels en klushuizen

Heeft u interesse? Of wilt u op de hoogte blijven van belangrijke ontwikkelingen in het aanbod van kavels en klushuizen van de gemeente Den Haag? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief Kavels en Klushuizen

Gepubliceerd: 
08 juni 2017
Laatste wijziging: 
27 juni 2017