Uw zoekopdracht
Nieuws

Blauwe Vlag voor Kijkduin en Scheveningen

Gepubliceerd: 
18 mei 2017
Laatste wijziging: 
18 mei 2017

Voor de 5e keer kregen de Haagse stranden en de jachthaven in Scheveningen de Blauwe Vlag. Dit is een internationale onderscheiding voor schone en veilige stranden en jachthavens. Op 18 mei werd de uitslag bekend gemaakt in Scheveningen. Basisschoolkinderen mochten bij de uitreiking een grote blauwe vlag opgraven.

Kinderen hebben de blauwe vlag opgegraven

 

In 2017 hebben 183 Nederlandse stranden en jachthavens in Nederland de Blauwe Vlag gekregen. Voorwaarden om deze onderscheiding te krijgen, zijn onder andere schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en dat het strand veilig is. De Blauwe Vlag is 1 jaar geldig. Elk jaar wordt gecontroleerd of de stranden en jachthavens nog aan de eisen voldoen.

Erkenning inzet

Beheerders en ondernemers in Kijkduin en Scheveningen zijn trots op de onderscheiding. Zij zien de Blauwe Vlag als erkenning van de kwaliteit van de stranden. Ook is de Blauwe vlag een beloning voor de inspanningen van de betrokkenen bij het strand. Zoals handhavers van de gemeente, de politie, strandpaviljoenhouders en watersportverenigingen.

Internationaal herkenningssymbool

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, natuur, milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag een internationaal herkenningssymbool. De Foundation for Environmental Education (FEE) is de onafhankelijke internationale milieuorganisatie die de Blauwe Vlaggen toekent.

Meer informatie

Lees meer over de Blauwe Vlag en bekijk andere stranden met een Blauwe Vlag op www.blauwevlag.nl.

Gepubliceerd: 
18 mei 2017
Laatste wijziging: 
18 mei 2017