Uw zoekopdracht
Product

Dranghekken voor straatfeesten

Gepubliceerd: 
23 april 2013
Laatste wijziging: 
03 juni 2015

Organiseert u een straatfeest op de openbare weg? Dan moet u zorgen voor afzettingen met dranghekken. Die kunt u gratis lenen.

Bij een buurt- of straatfeest heeft de gemeente het liefst dat de activiteiten zoveel mogelijk plaatsvinden op (brede) stoepen, (school)pleinen, groenstroken of speelveldjes. Zijn de activiteiten ook op de openbare weg? Dan moet u de weg afzetten met dranghekken.

  • Als u de dranghekken ophaalt en na het evenement terugbrengt, kunt u de hekken gratis lenen.
  • U kunt de dranghekken ook laten plaatsen en ophalen door de afdeling Veeg- en Straatbedrijf van de dienst Stadsbeheer. Daaraan zijn wel kosten verbonden. Tot 10 dranghekken betaalt u € 230 (ex. BTW). Tot 20 dranghekken is dat € 460 (ex. BTW). De locatie maakt niet uit, als het maar binnen de stadsgrenzen van Den Haag is.
  • Raakt u geleende hekken kwijt? Dan moet u € 102 (ex. BTW) per dranghek betalen.
  • U kunt de dranghekken van maandag tot en met vrijdag van 7.15 tot 16.15 uur zelf ophalen bij:

Dienst Stadsbeheer, Uitgifte dranghekken
Plutostraat/Trekvlietplein 19
2516 AZ Den Haag

U moet daarbij een kopie van uw legitimatiebewijs afgeven.

  • Om de dranghekken te laten plaatsen en ophalen of voor meer informatie neemt u contact op met:

Dienst Stadsbeheer, Afdeling Veeg en straatbedrijf
Trekvlietplein 3
2516 AZ Den Haag

E-mail: werkvoorbereiding.vsbdh@denhaag.nl

Wanneer dranghekken aanvragen?

De politie en andere hulpdiensten geven advies aan het stadsdeel over de veiligheid bij een feest op de openbare weg. U moet als organisator zelf zorgen voor afzettingen met dranghekken. U kunt de dranghekken lenen bij het uitgiftepunt van de Dienst Stadsbeheer.

Als u de openbare weg niet gebruikt, is het voldoende om alleen afzetlinten te gebruiken. Die kunt u gratis ophalen bij de wegbeheerder op het stadsdeelkantoor. 

Voorwaarden

Om een wijk-, buurt- of straatfeest te houden, heeft u een evenementenvergunning nodig. De Vergunning kleine evenementen vraagt u aan bij het stadsdeelkantoor. Dat moet uiterlijk 8 weken voordat het evenement is.

Hoe lang duurt het?

Haalt u de hekken zelf op? Dan kunt u de dranghekken direct meenemen. Wilt u de dranghekken laten plaatsen en ophalen? Overleg dan met de dienst Stadsbeheer hoeveel tijd er nodig is.

Gepubliceerd: 
23 april 2013
Laatste wijziging: 
03 juni 2015