Uw zoekopdracht
Product

Beginseluitspraak omgevingsvergunning aanvragen

Gepubliceerd: 
02 mei 2014
Laatste wijziging: 
03 maart 2017

Wilt u een plan of activiteit uitvoeren? Dan is het goed om te weten of uw plan of activiteit haalbaar is. Een beginseluitspraak kan u helpen mogelijke risico’s en consequenties duidelijk te krijgen. Vraag daarvoor een beginseluitspraak omgevingsvergunning aan.

Met een beginseluitspraak kunt u nog niet bouwen of verbouwen. Maar het helpt u wel de haalbaarheid van uw plan of activiteit in kaart te brengen. Een grote haalbaarheid leidt ertoe dat de procedure sneller en efficiënter kan worden afgewikkeld.

Iedereen kan een beginseluitspraak omgevingsvergunning aanvragen. Het maakt niet uit hoe groot uw plan of activiteit is. En u kunt zelf bepalen welke onderdelen van uw plan of activiteit in deze procedure aan de orde komen.

Aanvragen

U kunt uw aanvraag indienen met het aanvraagformulier beginseluitspraak omgevingsvergunning. Bij uw aanvraag stuurt u alle informatie mee die belangrijk is voor de beoordeling van het plan of de activiteit. Bekijk daarvoor het overzicht Beginseluitspraak omgevingsvergunning aanvragen: bijlagen.

Print dit formulier, vul het in en stuur het met de benodigde bijlagen naar:
Postbus 12655, 2500 DP Den Haag.

Kosten

  • Voor het behandelen van de aanvraag brengt de gemeente 20% van de later verplichte leges in rekening.
  • Dient u binnen 12 maanden na de beginseluitspraak een formele vergunningaanvraag in? Dan worden deze kosten afgetrokken van de leges die u uiteindelijk moet betalen.

  Kijk voor de kosten bij de legesverordening omgevingsvergunning van de gemeente Den Haag.

  Hoe lang duurt het?

  • De doorlooptijd van een beginseluitspraak omgevingsvergunning is maximaal 4 maanden.
  • Als u een officiële aanvraag indient vóórdat er een beginseluitspraak is gedaan, wordt de procedure voor de beginseluitspraak stopgezet. In dat geval zijn er wel leges verschuldigd. Deze worden verrekend met de voor de formele aanvraag omgevingsvergunning verschuldigde leges.

  Gepubliceerd: 
  02 mei 2014
  Laatste wijziging: 
  03 maart 2017