Uw zoekopdracht
Product

Akte van geregistreerd partnerschap

Gepubliceerd: 
01 januari 2017
Laatste wijziging: 
13 juni 2017

Een akte van geregistreerd partnerschap is een schriftelijk bewijs dat 2 mensen als partners geregistreerd zijn bij de burgerlijke stand. U kunt van deze akte een afschrift aanvragen.

U kunt het afschrift op verschillende manieren aanvragen:

Digitaal aanvragen

  • Digitaal met uw DigiD. 
  • Schriftelijk met het 'Aanvraagformulier akte geregistreerd partnerschap'. Het ingevulde en ondertekende formulier stuurt u samen met een kopie van uw legitimatiebewijs op naar Publiekszaken.

Gewaarmerkt afschrift

Het afschrift is een kopie van de akte met een stempel en een handtekening van de ambtenaar van de burgerlijke stand. Dit heet ook wel een ‘gewaarmerkt afschrift’.

Afschrift in een andere taal

Het afschrift is alleen verkrijgbaar in het Nederlands. Heeft u een afschrift van de akte in een andere taal nodig? Dan moet u dit zelf laten vertalen door een beëdigd tolk/vertaler.

Voorwaarden

  • U kunt het afschrift van de akte van geregistreerd partnerschap alleen aanvragen in Den Haag als het geregistreerd partnerschap in Den Haag is geweest. 
  • Wilt u een afschrift van een buitenlands geregistreerd partnerschap aanvragen? Dat kan alleen als u deze akte heeft laten inschrijven in de burgerlijke stand van de gemeente Den Haag.
  • U kunt een afschrift van de akte van geregistreerd partnerschap aanvragen wanneer het om uw eigen akte geregistreerd partnerschap gaat. Het is ook mogelijk een afschrift van de akte voor iemand anders aan te vragen. Lees meer over het aanvragen van een afschrift of uittreksel voor iemand anders.

Kosten

€ 12,90 in 2017. U betaalt dit bedrag bij uw online aanvraag direct met iDEAL.

Bij een schriftelijke aanvraag betaalt u ook portokosten. Hiervoor krijgt u een rekening.

Hoe lang duurt het?

  • Bij een aanvraag per e-mail en post duurt het ongeveer 22 werkdagen.
  • Bij een aanvraag met DigiD (digitaal) duurt het 3 werkdagen.
Gepubliceerd: 
01 januari 2017
Laatste wijziging: 
13 juni 2017